• Svileni konac i Dior VIII Grand Bal Fil de Soie satovi

    Ove godine nam dobro poznata modna kuća Dior predstavlja jedan impresivan časovnik za žene. Kombinujući težnju za svakodnevnom elegancijom i funkcionalnošću je izrađen novi model iz Grand Bal kolekcije. Novi sat je specifičan po zanimljivom rešenju zamajca na automatskom mehanizmu.


    Na novom i ranijim modelima iz ove linije satova je rotor mehanizma postavljan sa prednje strane brojčanika. Kako bi se pored funkcionalnosti doprinelo i njegovoj dodatnoj estetici na pređašnjim modelima su korišćeni dijamanti, zatim sedef, perje i dekorativni elemetni koji podećaju na Dior haljinu. Ove godine dolazi do zanimljive promene, odnosno do primene izvanredne veštine u izradi satova sa prefinjenom estetikom.



    Za izradu rotora na najnovijim Grand Bal modelima je korišćen svileni konac u roze i zelenoj boji. Pomenuti tanani konac ima dužinu od čak 1,5m i on je na zamajcu tako isprepletan, tj. bilo je potrebno tako koncipirati ideju da pored estetike ima i funkcionalnu upotrebu. Na satovima su kombinovane crna i boja roze zlata, dodatno upotpunjenih brilijantima. Novi modeli prečnika 38mm imaju funkciju prikaza sati i minuta, a biće izrađenu u ograničenoj seriji od po 88 primeraka svake verzije.



    DIOR
    This article was originally published in forum thread: Svileni konac i Dior VIII Grand Bal Fil de Soie satovi started by Shmizla View original post