• Chopard Superfast Chrono Porsche 919 Edition satovi

    Legendarna trka „24 časa Le Mana“ se vozila prošlog vikenda, tj. 14. i 15. juna 2014. godine. Kao oficijelni partner Porsche-a, poznati brend Chopard, je dizajnirao limitiranu seriju Superfast Chrono modela nazvanu - Superfast Chrono Porsche 919 Edition. Atraktivna Superfast kolekcija satova je tom prilikom upotpunjena novim časovnikom potpisanim sa zadnje strane kućišta.


    Inače, ovaj sat će nositi vozači Porsche-a, uključujući i poznatog australijanca Marka Vebera. Chopard Superfast Chrono Porsche 919 Edition je model koji svakako predstavlja superlativ među sportskim satovima. Novi časovnik je inspirisan trkačkim automobilom Porsche 919 Hybrid, te je i izrađen u simboličnom broju od 919 primeraka.

    Čelično kućište ima promer od 45mm i visinu od 15,18mm, a njegova vodootpornost iznosi do 100m dubine. Staklo na satu je safirno, a krunica ima mogućnost ušrafljivanja. Sa zadnje strane je na providnom poklopcu izgravirano “Official Timing Partner Porsche Motorsport”. Brojčanik novog modela je srebrne boje sa crvenim detaljima. Hronograf podbrojčanici imaju kazaljke u crvenoj boji, a na jednom od njih je ispisan i crveni simboličan broj “919”. Tahometarska skala na fiksnom bezelu uokviruje kompletan cifer sata, a prikaz datuma se nalazi na poziciji između “4 i 5h”.


    Za prikaz vremena je zadužen COSC sertifikovani automatski hronograf mehanizam, Chopard 03.05-M. Pomenuti kalibar ima 45 rubina i rezervu snage od 60 časova. Chopard Superfast Chrono Porsche 919 Edition satovi (ref. br. 168535-3002) su dostupni na crnoj gumenoj narukvici sa čeličnom preklapajućom kopčom.

    Chopard
    This article was originally published in forum thread: Chopard Superfast Chrono Porsche 919 Edition satovi started by Shmizla View original post