• Zvanični časovnik Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu 2014 - Hublot Big Bang Unico Bi-Retrograde



    Kao zvanični merilac vremena FIFA World Cup-a 2014 Hublot je predstavio novi Big Bang časovnik. Među kolekcionarima novitet njihove je ponude je dobio zanimljiv nadimak “Soccer Bang”.


    Baza ovog modela je UNICO mehanizam, odnosno HUB1260 koji je sastavljen od 385 komponenata i čija je frekvencija rada 4Hz. Autonomija rada ovog kalibra je oko 72 časa. Kućište sata ima prečnik od 45mm, a biće dostupno u verzijama - 18K King Gold sa karbon fiber bezelom (ref. br. 412.OQ.1128.RX.) i crna keramika za karbon fiber bezelom (ref. br. 412.CQ.1127.RX.). Zlatni model će biti izrađen u broju od 100 primeraka, a crna varijanta u ukupno 200 komada.


    U znak Svetskog fudbalskog prvenstva, odnosno u bojama Brazilske zastave su obojene kazaljka za minute i sekunde (zelena i žuta). Sve to je smešteno na specifičnom retrograde prikazu trajanja poluvremena i eventualnih produžetaka utakmice. U trenutku dostizanja vremena od 60 sekundi tj. minuta kazaljka se automatski vraća na poziciju 0. Hronograf taster za start i stop prati upečatljive boje brojčanika, dok se krunica i reset hronograf taster uklapaju sa kućištem.



    Prikaza sati i minuta je decentralizovan, a njegova pozicija je ovog puta zauzela mesto na “6h”. Zanimljiv detalj na “12h” je i mali otvor koji prikazuje prvu polovinu, polovinu, zatim drugu polovinu ili kraj meča. Ovom dodanom funkcionalnošću se takođe upravlja pomoću tastera na poziciji “2h”.



    Hublot Big Bang Unico Bi-Retrograde satovi se isporučuju na crnoj gumenoj narukvici, a njihova deklarisana vodootpornost iznosi 100m dubine.



    Hublot
    This article was originally published in forum thread: Zvanični časovnik Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu 2014 - Hublot Big Bang Unico Bi-Retrograde started by Shmizla View original post