• Arnold & Son Time Pyramid satovi

  Karakteristično za kuću Arnold & Son je da svoje modele često ponude u dve verzije. Skupljoj, izrađenoj od dragocenih metala, a potom i čeličnoj. Ni čelična verzija ne može se okarakterisati kao jeftina, ali je svakako pristupačnija od dragocenih metala. Takav je slučaj i sa Time Pyramid modelom, predstavljenim prošle godine, a koji je svoju premijeru u čeličnoj verziji doživeo nedavno.  Skeletonizirani mehanizam inspirisan je takvim britanskim džepnim satom iz 1830. godine. Kako mehanizam gotovo da ima oblik trougla, iz toga je i proisteklo ime "Time Pyramid". Sama završnica mehanizma izrađena je u tamno sivoj boji, sa ženevskom šarom na vidljivim delovima mostova, kao i lepo ukrašenim zupčanicima.

  Mehanizam je u potpunosti napravljen u okviru kuće. Nosi oznaku A&S1615. Ovaj ručno navijani kalibar odlikuje i mala visina od 4,4mm. Radi na 21,600 o/č i ima rezervu snage od 90 časova.  Zaprečni sklop je vidljiv sa prednje strane i pozicioniran je na "12h". Indikator rezerve snage je dvostruki. Prvi vrši funkciju prikazivanja navijenosti glavnog burenceta sa oprugom, dok drugi prikazuje navijenost dodatnog burenceta.

  Sa prečnikom od 44,6mm "Time Pyramid" može se okarakterisati kao velik sat, ali ga spašava to što je prilično tanak. Kako bi se postigla simetričnost, koja je kreatorima ovog sata bila veoma važna, krunica je pozicionirana na poziciji "6h". Kazaljke su zaplavljene, a na njih je nanesen i luminescentni premaz, što svakako doprinosi praktičnosti. Ispod glavnog brojčanika vešto je sakriven i podbrojčanik na kojem se vrši prikaz sekundi.  Cena ovog modela iznosi približno 22.000 evra, što je za oko 8.000 evra jeftinije od verzije u ružičastom zlatu.
  This article was originally published in forum thread: Arnold & Son Time Pyramid satovi started by krstin View original post