• Zenith i Rolling Stones - nova saradnja u svetu satova

    Dobro poznati brend satova, Zenith, je udružio svoje snage sa čuvenom Rock grupom Rolling Stones. Početkom juna meseca 2014. godine je objavljena nova saradnja u svetu satova između LVMH grupe i Universal Music Group-e. U znak legendarne rock ’n roll grupe, Rolling Stones, izrađen je limitirani model sata Zenith El Primero Chronomaster 1969.

    Dvojica čelnika grupacija Jean-Claude Biver, ispred LVMH Group divizije satova i Tom Bennett, CEO Bravado, Universal Music Group-e su zvanično potvrdili ovu saradnju. U saopštenju je istaknuto da je saradnja mogla biti i očekivana s obzirom da su Zenith i Rolling Sones-i dve žive legende.

    “Kotrljajući” Zenith-ov časovnik će biti izrađen u limitiranoj seriji od 250 primeraka. Poznati model Zenith El Primero Chronomaster 1969 je ovom prilikom prilagođen potrebama nove saradnje. Na njemu su dva podbrojčanika, odnosno 30-minutni prikaz na “3h” i 12-časovni na “6h”, ostala neizmenjena u odnosu na izvorni model sata. Treći hronograf podbrojčanik je pretrpeo diskretne izmene, tj. na njemu se sada nalazi Rolling Stones logo. Sa zadnje strane sata se na safirnom staklu nalazi oznaka “The Rolling Stones Edition” iz koga se vidi Zenih-ov El Primero 4061 mehanizam.




    Tehničke karakteristike sata:
    Mehanizam:
    El Primero 4061, automatik, 282 delova, 31 rubin, frekvencija 36,000 A/h (= 5 Hz), rezerva snage preko 50h
    Funkcionalnosti:
    Centralizovani prikaz sati i minuta
    Mala sekundara na 9h
    Hronograf
    Tahometarska skala
    Kućište:
    Nerđajući čelik
    Prečnik 42 mm
    Vodootpornost 10 ATM (100 metres)
    Safirno staklo
    specijalna dekoracija za muzičku grupu Rolling Stones
    Brojčanik
    Srebrni, brušen u stilu sunčevih zraka
    Rolling Stones logo na podbrojčaniku “6h”
    Rodinirani satni markeri sa Super-LumiNova SLN C1 premazom
    Kaiš/Narukvica:
    Crni kožni kaiš ili čelična narukvica

    Zenith
    Rolling Stones
    sejtan and milance011 like this.
    This article was originally published in forum thread: Zenith i Rolling Stones - nova saradnja u svetu satova started by Shmizla View original post