• Cherry Red: Raymond Weil Jasmine satovi

    Ženski časovnik Raymond Weil Jasmine je ove godine predstavljen sa upečatljivim kaišem u boji crvene trešnje ili možda višnje... Voćku na koju želite da vas ovaj model asocira odaberite sami, ali verujemo da vas ovaj elegantni sat svakako ne ostavlja ravnodušnim.


    Sa kućištem od nerđajućeg čelika prečnika 36mm i visine 9,7mm, gledajući dimenzije ovaj model svakako može biti odgovarajući većini dama. Na njemu je oko cifera i na lugovima postavljeno 49 dijamanata. Sa prednje i zadnje strane sata je postavljeno safirno staklo, a deklarisana vodootpornost ovom modela je 50m.

    Na brojčaniku od sedefa se u centralnom delu nalazi cvet jasmina. On predstavlja omaž heroini Puccini-jeve opere, “Turandot”, a koja uvek asocira na jasmin. U centru samog cveta su pozicionirane plave kazaljke koje se odlično uklapaju sa kabošonom na krunici uvučenoj u kućište. Ovakvim pozicioniranjem krunice se dobija potpuna udobnost i neometanje pri nošenju sata na ruci. Rimski brojevi su korišćeni kao satni markeri, a prikaz datuma je pozicioniran na “3h”.


    Tačan referentno broj ovog damskog časovnika je 2935 SL2 01970, a pokreće ga automatski mehanizam RW4200. Njegova rezerva snage iznosi 38h, a broj rubina koji poseduje je 26. Kao što je napomenuto, ovaj model se ističe po specifičnom kožnom kaišu. Izrađen je od aligatorove kože i dodatno je lakovan. Kopča na njoj je preklapajuća sa dvostrukim tasterima za lakše otvaranje.

    Raymond Weil
    This article was originally published in forum thread: Cherry Red: Raymond Weil Jasmine sat started by Shmizla View original post