• Hamilton Khaki Pilot Pioneer Aluminum satovi

  Ove godine Hamilton je lansirao novu kolekciju satova čije je kućište izrađeno od aluminijuma. Ovaj materijal se koristi za izradu u automobilskoj i avio industriji. Odnosno za izradu delova novih automobila, aviona i letelica u svemir, mada je ovom prilikom aluminijum korišćen u časovničarskoj industriji. Kolekcija je inspirisana avijacijom i sastoji se od četiri različita modela, koja ćete ovom prilikom detaljnije upoznati…


  Satovi se u prvi mah razlikuju po odabranoj boji, na takav način da se savršeno mogu uklopiti uz pilotsku uniformu ili uniformu posade. Inspiracija za ove pilotske časovnike je proistekla od modela kreiranih za British Royal Air Force 1970-tih godina prošlog veka.

  Kućište novih satova je asimetričnog oblika, sa akcentom na desnu stranu na kojoj se nalaze dve krunice. Na poziciji “2h” se nalazi krunica namenjena podešavanju unutrašnjeg bezela, a ona druga, na “4h” se koristi za podešavanje vremena i navijanje mehanizma. Na staklu se nalazi antirefleksni premaz, a ispod njega brojčanik koji idealno se uklapa sa bojom kućišta. Korišćene boje su crna, plava, bež i maslinasta. Na ciferu su kao satni markeri postavljeni arapski brojevi, a prikaz datuma je smešten na poziciji “3h”.

  Unutar laganog kućišta se nalazi Hmilton H-10 mehanizam sa autonomijom rada od 80h. Kroz providni poklopac se može videti ovaj automatski mehanizam i njegov potpisani i skeletonizirani rotor. Satovi se isporučuju na NATO kaiševima koji su u boji sličnoj kućištu i brojčaniku, a koji na sebi imaju detalje izrađene od kože.

  Referentni brojevi Hamilton Khaki Pilot Pioneer Aluminum satova:
  REF. br. H80435895 - bež model
  REF. br. H80485835 - crni model
  REF. br. H80495845 - plavi model
  REF. br. H80405865 - maslinasti model

  Hamilton
  This article was originally published in forum thread: Hamilton Khaki Pilot Pioneer Aluminum satovi started by Shmizla View original post