• Longines Heritage Diver 2014 satovi

    Poznato je da je švajcarski proizvođač satova Longines u poslednjih nekoliko godina predstavio nekoliko modela koji su reizdanja pojedinih starih modela ovog proizvođača. Dizajn novih modela kojima ovom prilikom dajemo pažnju dolazi od "Super Compressor" ronilačkih satova iz 70-ih godina prošlog veka.



    Novi model će biti dostupan u verzijama sa 3 kazaljke kojima se vrši osnovni prikaz vremena, ali i u hronograf varijanti. Kućište ovih modela je jasučastog oblika i prečnika je 43mm. Deklarisana vodootpornost iznosi 300m.
    Kućište Heritage Diver modela ima dve krunice, jednu za podešavanje vremena, a drugu za okretanje unutrašnjeg bezela. To je jedna od odlika Super Compressor ronilačkih kućišta čiji je tvorac bio E. Piquerez, a koje datiraju još iz druge polovine prošlog veka. Ova kućišta je koristio veliki broj proizvođača i u poslednje vreme postaju sve popularnija. Iako su se ranije proizvodila i Super Compressor kućišta sa jednom krunicom, dve krunice su postale sinonim za ovaj tip kućišta.
    Oba modela dolaze sa safirinm staklo i sa najlonskim ili gumenim kaišem. Model sa tri kazaljke će pokretati ETA 2824 mehanizam, a u hronograf modelu će se naći ETA 2894 mehanizam. Tačne cene ovih modela se jođ uvek ne znaju, ali se pretpostavlja da će biti u opsegu od 2500,oo do 3500,oo$.



    Longines - Izvor

    Dorada teksta by Shmizla
    lemi likes this.
    This article was originally published in forum thread: Longines Heritage Diver 2014 started by RUS View original post