• Frederique Constant - 10 godina proizvodnje in-house mehanizama

    Švajcarski proizvođač satova, Frederique Constant, ove godine proslavlja 10. godišnjicu proizvodnje in-house mehanizama. U tom period je kreirano 15 različitih kalibara ugrađivanih u više različitih modela satova ovog proizvođača.

    Proizvodnja mehanizama kreiranih unutar kuće je započeta 2004. godine, kada je kompanija svake naredne godine predstavljala nove kalibre. Neke funkcije su ostale konstantne kao što je open heart smešten na poziciji “6h”, ali je svake godine menjan vizuelni dizajn te je Heart Beat stalno revidiran, ažuriran i tehnički unapređivan. Kroz providan poklopac kućišta se na modelima mogu videti lepo dekorisani Frederique Constant satni mehanizami.

    Kompanija teži proizvodnji prestižnih pokazivača vremena, te je za proteklih 10 godina, odnosno sa 15 satnih mehanizama kreirala veliki broj različitih modela ručnih časovnika. Ove godine je kao najnoviji kalibar predstavljen Heart Beat Manufacture FC-942 Silicium, mehanizam koji je poboljšan u smislu pouzdanosti, izdržljivosti i tehničke izvrsnosti.



    Za poslednje dve godine njihovo odeljenje za Istraživanje i razvoj je radilo na projektu razvoja i poboljšanja 143 različite komponente koje se ugrađuju u satnim mehanizmima. Frederique Constant je jedna od kompanija koja je u usvom radu uvela i primenila nove materijale danas dostupne u svetu.

    U cilju obeležavanja 10 godina proizvodnje in-house mehanizama kompanija Frederique Constant je organizovala proslavu 14. maja 2014. godine u « Bâtiment des Forces Motrices » (BFM) u Ženevi.

    Frederique Constant
    zma likes this.
    This article was originally published in forum thread: Frederiqua Constant - 10 godina proizvodnje in-house mehanizama started by Shmizla View original post