• Oris Aquis RED Limited Edition satovi

    Novi ronilački model nam u ograničenoj seriji dolazi iz kompanije Oris. Časovnik je nastao u saradnji sa RSEC centrom koji se bavi istraživanjem, izučavanjem, edukacijom i konzerviranjem Crvenog mora. U čast međusobne saradnje je kreiran ovaj model koji na sebi simbolično nosi crvene detalje i koji u svom nazivu ima reč RED (crveno). Crveno more je jedna od najomiljenijih destinacija za ljubitelje ronjenja. Locirano je između Afrike i Azije, a pripada Insijskom okeanu.


    Novi Oris Aquis RED Limited Edition satovi su opremljeni automatskim mehanizmom, Oris Cal. 733, baziranom na Selita SW 200-1. Na satu je prikaz datuma smešten na poziciji “6h”, a krunica za podešavanje vremena je na suprotnoj strani od uobičajene tj. nalazi se na levoj strani kućišta.


    Kućište sata je izrađeno od nerđajućeg čelika promera 43mm. Na njemu je postavljeno safirno staklo sa unutrašnjim antirefleksnim premazom. Jednosmerno rotirajuća korona ima keramički umetak sa obeleženom 60 minutnom skalom i crvenim detaljima od 0 do 15 min.

    Brojčanik sata je tamno sive boje, a satni markeri i niklovane kazaljke su premazane luminescentnom farbom. Vodootpornost satova je do 300m dubine, a oni su dostupni sa metalnom (Ref. br. 01 733 7653 4183-Set MB) ili gumenom narukvicom (Ref. br. 01 733 7653 4183-Set RS).


    Satovi se izrađuju u limitiranoj seriji od 2000 komada i isporučuju se u specijalnom pakovanju (torbici). Preporučena maloprodajna cena satova je 1.900,oo CHF.

    Oris
    RSEC
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Oris Aquis RED Limited Edition satovi started by Shmizla View original post