• Glashütte Original Seventies Chronograph Panorama Date satovi

    Jedna od najzanimljivijih premijera na ovogodišnjem Baselworld-u bio je Glashütte Original Seventies Chronograph Panorama Date. Hronograf model četvrtastog kućišta, u kojem se krije novi "in-house" mehanizam sa oznakom 37-02.



    Kako mu i sam naziv kaže, Glashutte Original Seventies hronograf odlikuje dizajn u duhu sedamdesetih godina prošlog veka. Dimenzije kućišta su 40 x 40 mm. Safirno staklo sa duplim antireflektnivim premazom, kao i providna poleđina takođe od safirnog stakla podrazumevaju se. Satni markeri i kazaljke presvučeni su SuperLuminova premazom, dok vodootpornost iznosi 100m. Ovo svakako čini novi Glashütte model veoma svestranim satom.



    Novi kalibar 37-02 prava je poslastica za oko. Mehanizam je prelepo dekorisan, što se i očekuje od ove manufakture. Šrafići su zaplavljeni, a tu je i dobro poznati skeletonizirani logo od 21k zlata sa duplim G logom.



    Kalibar 37-02 je integrisani hronograf mehanizam, sa rezervom snage od 70 časova. Ovu rezervu obezbeđuje samo jedno burence sa glavnom oprugom, a tu je i pojednostavljen sistem stupčastog točka. Mehanizam radi na frekvenciji od 4Hz (28.800 o/č). Kao komplikacija tu je "flyback" resetovanje hronografa, kao i diskretno uklopljeni indikator rezerve snage u levom podbrojčaniku. Zanimljivo je i rešenje prikaza merenog vremena od 12 časova, gde je podbrojčanik zamenjen skalom odmah ispod Glashütte natpisa na brojčaniku. Veliki prikaz datuma pozicioniran je na "6h".



    Glashütte Original Seventies Chronograph Panorama Date nudi se u tri verzije. Sa brojčanicima u srebrnoj i plavoj boji, kao i galvanizovanom rutenijumu. Svaka verzija se može dobiti sa aligator kožnim kaišem, kao i crnim gumenim kaišem, ili metalnom narukvicom. Cena varira u zavisnosti od verzije, ali u proseku iznosi oko 11.000 evra.

    Izvor: Glashütte Original
    karldzonson and predrag80 like this.
    This article was originally published in forum thread: Glashütte Original Seventies Chronograph Panorama Date started by krstin View original post