• Prometheus Piranha 500m satovi

    Nezavisni portugalski mikro proizvođač Prometheus je predstavio svoj novi model, dizajniran po ugledu na ronilačke satove iz 60-ih i 70-ih godina prošlog veka.


    Kućište sata je od 316l čelika, sa brušenim stranama i poliranim spuštenim ivicama. Staklo je safirno sa AR premazom sa unutrašnje strane.


    Krunica kao i kućište su ušrafljujući. a bezel je ronilački jednosmerni, sa 60 klikova izrađen od čelika. Na poziciji "9" se nalazi automatski helijumski ventil. Deklarisana vodootpornost iznosi 500m.


    Krunica je potpisana i na njoj se nalazi Prometheus logo. Na poklopcu kućišta se nalazi gravura pirane, po kojoj je ovaj model i dobio ime.


    Sat pokreće poznati Miyota automatski mehanizam 9015, koji radi na 28.800 Bph i ima prikaz datuma na poziciji "3". Sat je dostupan u četiri različite boje brojčanika: crni, narandžasti, beli i žuti. Brojčanici i kazaljke su premazani C3 SuperLuminova premazom, koji se nalazi i na bezelu na poziciji "12".


    Kućište je prečnika 44mm, a visine 14.2mm. Širina lugova je 22mm. Sat se isporučuje na crnom gumenom ronilačkom kaišu. sa čeličnom kopčom. Prometheus Piranha 500m bi trebalo da se nađe u prodaji u junu mesecu, po ceni od 339€.
    Izvor
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Prometheus Piranha 500m started by RUS View original post