• Chopard L.U.C Lunar Big Date satovi

  Chopard L.U.C. satovi – ekskluziva koja uvek privlači pažnju… Ove godine je slična situacija po pitanju ovih satova, s obzirom da je predstavljena mnogo atraktivnija verzija Chopard L.U.C Lunar Big Date sata (ref. br. 161969-1001). Za razliku od dva predhodna modela (ref. br. 161918-5002 i 161918-5003) ovogodišnji novitet je izrađen od belog zlata, sa brojčanikom u srebrnoj nijansi sa dva upečatljiva podbrojčanika.


  Prvi model ovog sata je predstavljen 2009. godina, a nakon pet godina sat po treći put menja svoj dizajn. Novi časovnik ima potpuno istoniran brojčanik s obzirom da je srebrna boja na njemu dominantno korišćena. Ona je odlično uklopljena kako sa bojom kućišta, tako i sa rimskim brojevima korišćenim kao satnim markerima. Takođe, kazaljke su obojene u srebrnu boju, jedino se podbrojčanici ističu plavom.


  Sa leve strane cifera se nalazi podbrojčanik za krikaz mesečevih mena. Kako se iz Choparda navodi, L.Calibre 96.20-L je tako precizan da se odstupanje između mehanizma i realnog ciklusa Meseca može desiti samo u jednom danu u 122 godine. Na ovom indikatoru se mogu videti promene Meseca na južnoj i severnoj Zemljinoj hemisveri. Nasuprot njega se sa desne strane brojčanika nalazi mala sekundara sa plavom kazaljkom. Iskošeni indikator sa dodatno obeleženim periodom od 00 do 30 sekundi. Na poziciji “12h” je smešten trodimenzionalni veliki prikaz datuma.

  U kućištu od belog zlata prečnika 42mm i visine 11mm se nalazi automatski mehanizam L.U.C Calibre 96.20-L. Ovaj COSC sertifikovani mehanizam se može videti kroz providni poklopac izrađen od safirnog stakla. Pored ostalih detalja vrhunske izrade na ovom kalibru se uočava i mini rotor. Njegove dve glavne opruge obezbeđuju rad od 28,800 v/h i rezervu snage od 65h.

  Chopard L.U.C Lunar Big Date satovi se isporučuju na ručno šivenom kaišu od aligatorove kože koji na sebi ima kopču sa iglicom.

  Chopard
  This article was originally published in forum thread: Chopard L.U.C Lunar Big Date satovi started by Shmizla View original post