• Patek Philippe Nautilus Chronograph Travel Time 5990A satovi

    Model koji je dizajnirao čuveni Gerald Genta, Patek Philippe Nautilus, prvi put je proizveden 1976. godine, odnosno skoro pre 40 godina. Prvi Nautilus hronograf je proizveden 2006. godine, a sada Patek Philippe prvi put predstavlja sat koji kombinuje hronograf i funkciju prikaza druge vremenske zone.


    Nautilus Chronograph Travel Time 5990A dolazi u čeličnom kućištu prečnika 40.5mm, sa mešavinom poliranih i matiranih površina. Brojčanik je mešavina crne i sive boje, sa horizontalnim linijama, a na kazaljke i časovne markere je nanet iluminacioni premaz.


    Prikaz druge vremenske zone vrši se pomoću skeletonizirane centralno postavljene kazaljke, koja se podešava pomoću dva pušera na poziciji "9h". Dva otvora na pozicijama "3h" i "9h" vrše prikaz dana/noći u lokalnoj i kućnoj vremenskoj zoni. Na poziciji "6h" se nalazi podbrojčanik koji meri proteklo vreme hronografa do 60 minuta. Prikaz datuma se vrši pomoću podbrojčanika na poziciji "12h".



    Sat pokreće automatski CH 28-520 C FUS mehanizam sa Gryomax balansom i silicijumskom Spriomax oprugom. Radna frekvencija mehanizma iznosi 4Hz, a rezerva snage je 55 časova.



    Deklarisana vodootpornost ovog modela je 120m, a njegova preporučena maloprodajna cena iznosi 57.300,oo$.

    Izvor
    This article was originally published in forum thread: Patek Philippe Nautilus Chronograph Travel Time 5990A started by RUS View original post