• Novi ARCHIMEDE Pilot 39 Bronze + 39H Bronze satovi

    Potvrda da proizvođači satova izlaze u susret svojim kupcima su i Archimede satovi koji su ovog puta proizvedeni sa manjim prečnikom kućišta. Naime, ljubitelji ovih satova su tražili da se Archimede Pilot 42 Bronze satovi proizvedu u nešto manjoj dimenziji. Ove godine su predstavljeni pomenuti satovi ali u kućištu prečnika 39mm.

    Archimede Pilot 39 Bronze + 39H Bronze časovnici imaju kućište proizvedeno od strane kompanije Ickler, izrađeno od bronzane legure CuSn8, a koja se sastoji od 92% bakra i 8% kalaja. Krunica na ovim pilotskim satovima je potpisana i takođe izrađena od bronze, dok je poklopac kućišta providan i izrađen od 316L nerđajućeg čelika. Zbog svog sastava i prirodne reakcije materijala postoji mogućnost stvaranja patine na kućištu. Između lugova je izgraviran logo “Ickler” i “Bronze”.

    Na satovima je postavljeno safirno staklo, a prikaz tačnog vremena obezbeđuje švajcarski mehanizam ETA 2824 koji se, kao što smo već i napomenuli, može videti kroz providni poklopac. Novi Archimede pilotski satovi se isporučuju na kožnim kaiševima u svetlo braon ili tamno braon boji. Na njima je postavljena kopča koja je takođe izrađena od bronze.


    Ovaj mali proizvođač satova iz Nemačke kao dodatne mogućnosti za ove satove nudi: ušrafljujući poklopac kućišta, postavljanje safirnog stakla sa dvostrukim antirefleksnim premazom, graviranje oznake FL23883 na kućištu sa strane “9h”, personalizovano graviranje poklopca ili postavljanje Archimede rotora.


    Preporučena maloprodajna cena za ove satove je:
    - Archimede Pilot 39 Bronze: 675,oo EUR
    - Archimede Pilot 39H Bronze : 695,oo EUR

    Archimede
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Novi ARCHIMEDE Pilot 39 Bronze + 39H Bronze satovi started by Shmizla View original post