• Sinn Frankfurt Chronograph Calendar 6052 sat

    Nemački proizvođač satova Sinn nas je ove godine iznenadio sa elegantnim muškim časovnikom. S obzirom da smo navikli da nam iz ove manufakture dolaze uglavnom izdržljivi radni (tool) satovi, model 6052 je svakako osveženje njihove dosadašnje ponude.


    Novi model pokreće mehanizam Sinn SZ03 koji ima automatsko navijanje i koji radi na frekvenciji od 28,800 v/h. Ovaj mehazniam ima mogućnost zaustavljanja sekundare (tzv. hakovanje), zatim otporan je na udarce (DIN 8308) i na anti-magnetno zračenje (DIN 8309). Pomenuti kalibar je smešten u poliranom čeličnom kućištu prečnika 41,5mm i visine 14,5mm. Njegova težina bez kaiša iznosi 83g, a širina lugova je 22m.



    Na crnom brojčaniku, ispod safirnog stakla, su prikazane funkcionalnosti sata. Ovaj model ima mogućnost prikaza kompletnog kalendara odnosno prikaz datuma, dana u nedelji, meseca i nedelje u godini. Antirefleksni premaz omogućava njihovo lako očitavanje, a tome ujedno doprinosi i dobar raspored detalja na samom ciferu.



    Deklarisana vodootpornost novog Sinn časovnika, koji se isporučuje na crnom kožnom kaišu, je 100m. Tačan referentni broj ovog modela je 6052.010, a on pripada liniji satova Frankfurt Financial District, nazvanoj po Frankfurtu jednom od najvećih nemačkih i evropskih poslovnih hub-ova današnjice.

    Sinn
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Sinn Frankfurt Chronograph Calendar 6052 sat started by Shmizla View original post