• Završen ovogodišnji sajam satova i nakita - Baselworld 2014  Svake godine se u prva četiri meseca u švajcarskom gradu Basel-u održi sajam satova i nakita. Nekada zvan Basel Fair je postao najveći hub za izložbu i predstavljanje noviteta iz sveta satova i nakita. Veliki broj ljubitelja ove tematike, novinari i poslovni partneri dolaze na Baselworld u želi da među prvima spoznaju i uživo vide novitete pripremljene za tu godinu.


  Baselworld 2014 je održan u periodu od 27. marta do 03. aprila, gde je za nedelju dana zabeležio brojku od 150.000 posetilaca (izlagača, kupaca, novinara i drugih posetilaca). Ukupan broj izlagača na 42. Baselworld-u je bio 1.500, a broj novinara koji je pratio i prenosio dešavanja sa sajma iznosi 4.000.


  Na sajmu u Basel-u trenutni i potencijalni poslovni partneri posećuju štandove brendova koje zastupaju i upoznaju se sa novitetima odnosno novim kolekcijama satova i nakita. Novinari pak teže da budu među prvima u izveštavanju i da što detaljnije izveste svoje čitaoce o aktuelnim dešavajima. Svi ljubitelji satova i nakita se takođe mogu uputiti na Baselworld i slobodno razgledati i raspitivati se o izloženim predmetima, sa nemogućnošću kupovine istih. Pojedini štandovi mogu biti veličine jedne zgrade, sa prostorijama za izlaganje i izdvojenim delovima za sastanke i druge potrebe. Ovakav prostor tj. štandove uglavnom zakupljuju veći i poznatiji brendovi, dok se oni manji predstavljaju na manjim površinama i na manje glamurozan način.  Ukoliko želite da u narednim godinama posetite Baselworld, možete već početi sa planovima jer je poznat period u kome će sajam biti organizovan:
  Baselworld 2015 – 19. – 26. marta 2015. godine
  Baselworld 2016 – 17. – 24. marta 2016. godine

  Baselworld
  This article was originally published in forum thread: Završen ovogodišnji sajam satova i nakita - Baselworld 2014 started by Shmizla View original post