• Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chrono 2014 satovi

    Chopard će 2014. godine biti sedmi put za redom zvanični merilac vremena trke u Monaku - Grand Prix de Monaco Historique. U tu čast je ovaj čuveni proizvođač satova kreirao novi model sata. S obzirom da se pomenuta trka održava svake dve godine tom dinamikom se i predstavljaju novi časovnici koji dolaze iz Chopard-ove manufakture.



    Model Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chrono 2014 dolazi u čeličnom kućištu prečnika 44,5mm i visine 13,9mm. Njegovom sportskom duhu svakako doprinosi fiksna korona sa tahometarskom skalom. Na crnom PVD premazu je ispisana skala uobičajena za racing modele satova. Sa prednje i zadnje strane strane kućišta je postavljeno safirno staklo, a sa desne strane se nalazi krunica i dva hronograf tastera.


    Brojčanik časovnika je izrađen u atraktivnom stilu ističući u prvi plan sportski karakter sata. Detalji u žutoj boji su izuzetno upadljivi naspram ostalih crnih i srebrnih delova cifera. Hronograf podbrojčanici su zauzeli pozicije na “12, 6 i 9h”, a naziv trke u čiju čast se izrađuje sat je ispisan odmah nadomak prikaza datuma tj. na “3h”.

    Novitet u Chopard-ovoj ponudi pokreće švajcarski automatski mehanizam ETA Valjox 7750 koji je zvanično COSC sertifikovani hronometar. Njegova rezerva snage iznosi 46h, a frekvencija rada je 28,800 v/h. U ovom hronograf mehanizmu je smeštano ukupno 25 rubina.


    Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chrono 2014 satovi efociraju vezu sa trkama i trkačkim automobilima 70-tih godina prošlog veka. Oni nose ref. broj 168570-3001 i dostupni su sa dva tipa remena. Pre svega, kožnim kaišem sa žutim štepom i crno-žutim NATO kaišem. Chopard-ov novitet je zvanično predstavljen na ovogodišnjem Baselworld-u.

    Chopard
    This article was originally published in forum thread: Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chrono 2014 satovi started by Shmizla View original post