• Bulova Accutron II Alpha Spaceview satovi

    Na ovogodišnjem sajmu satova u Bazelu, Bulova je predstavila jedan interesantan model, koji predstavlja osvrt u prošlost ove kompanije. Reč je o reizdanju čuvenog modela Accutron Spaceview.



    Ovaj novi model koristi moderan mehanizam inspirisan originalnim mehanizmom iz 60-ih godina prošlog veka, koji su preteča današnjih modernih kvarcnih mehanizama i koji su koristili vibrirajuću viljušku.



    Istoruja čuvenog Accutron Spaceview modela je veoma zanimljiva, pošto taj model zapravo nikada nije trebao da se pojavi u slobodnoj prodaji, on je trebao da posluži kao eksponat na kome će moći da se vidi kako zapravo radi mehanizam sa vibrirajućom viljuškom.



    Ovi modeli "bez brojčanika" su postali toliko popularni da su zapravo svi želeli taj model, a ne onaj koji se masovno prodavao. Kada su to čelnici kompanije primetili, otpočeli su proizvodnju pomenutog modela, a ostalo je istorija... Tokom nekoliko godina koliko se originalni model proizvodio izrađivan je u nekoliko različitih oblika i tipova kućišta.



    Za razliku od originalnog sata koji je koristio mehanizam sa vibrirajućom viljuškom, novi model koristi moderni Precisionist mehanizam, koji je malo modifikovan. Kao i originalni Spaceview model i ovaj ima otvoren brojčanik kroz koji se vidi mehanizam, nešto što nije tako često kad su kvarcni satovi u pitanju. Jedna od glavnih odlika originalnog časovnika, kazaljka koja klizi kao na mehaničkom satu je naravno prisutna i ovde. Zbog učestalijeg pomeranja kazaljke nego na "običnom" kvarnim mehanizmu, trajanje baterije je oko dve godina, a preciznost mehanizma je od 5 do 10 sekundi mesečno, preciznije nego na većini kvarnih satova.



    Dok su neki originalni modeli imali više tradicionalna okrugla kućišta, ovaj model je naslednik jednog od najzanimljivijih i najređih oblika kućišta u kojima je ovaj model pravljen, kućište u obliku štita. Bulova će ovaj model ponuditi u četiri boje kućišta, klasično čelično, u boji žutog i roze zlata, kao i skroz crni model koji dolazi sa crnom mesh narukvicom, dok ostali modeli dolaze na kožnom kaišu.



    Očekuje se da će cena ovih novih modela biti od 399,oo USD za model u čeliku, do 560,oo USD za crni model sa mesh narukvicom. Satovi bi trebali da se pojave u prodaji početkom leta.

    Izvor
    This article was originally published in forum thread: Bulova Accutron II Alpha Spaceview started by RUS View original post