• Longines Heritage 1935 satovi

    Na ovogodišnjem Baselworldu švajcarski proizvođač Longines je predstavio reizdanje svog čuvenog sata, kojim je snabdevao češko vazduhoplovstvo 1930-ih godina prošlog veka, popularnog "Majetek" modela. Model Heritage 1935 poseduje brojne sličnosti sa originalnim modelom, uključujući kućište jastučastog oblika i kazaljke u "cathedral" stilu.


    Počevši od 1935. pa sve do sredine 1940-ih godina, Longines je snabdevao češko vazduhoplovstvo ovim satovima. Iako nije jedini proizvođač koji ih je snabdevao (bili su tu još Eterna i Lemania), Longines je pravio najpoznatiji, a po mnogima i najatraktivniji model sata.

    Sa prečnikom kućišta od 42mm, ovo reizdanje je neznatno veće od originala, čiji je prečnik iznosio 41mm. Jastučasto kućište je zadržalo praktično isti oblik, a pored toga tu su još neki detalji poput oborenih ivica i širokih lugova.


    Dok je originalni model imao rotirajući nazubljeni bezel sa trouglastim markerom, ovo reizdanje ima fiksnu nazubljenu koronu, koji estetski odgovara originalu. Staklo je safirno sa antirefleksnim premazom.

    Brojčanik je mat crne boje, a kazaljke su u tzv. "cathedral" stilu. Prozor za datum je smešten na poziciji "6h", i to je jedna od novina u odnosu na originalni model, budući da on svojevremeno nije imao prikaz datuma.

    Sat pokreće ETA 2895 automatski mehanizam, sa rezervom snage od 42 časa. Novi pilotski časovnici su dostupni sa kožnim proštepanim kaišemu crnoj boji.


    Izvor
    zma and predrag80 like this.
    This article was originally published in forum thread: Longines Heritage 1935 satovi started by RUS View original post