• Tudor Heritage Ranger satovi

    Poslednji novitet švajcarskog proizvođača Tudor je model iz njihove Heritage kolekcije. U pitanju je sat Heritage Ranger, koji predstavlja reizdanje istoimenog modela ovog proizvođača.



    U prethodnih nekoliko godina Tudor je predstavio nekoliko vintage inspirisanih satova, od kojih je najveći uspeh svakako doživeo model Black Bay i Heritage Chronograph modeli. Originalni Tudor Ranger je bio inspirisan Rolexovim Explorer modelom, dok je ovaj novi časovnik u potpunosti inspirisan originalnim modelom. Kao i svoj prethodnik i ovaj model ima isti raspored brojčanika, arapski brojevi na pozicijama "3, 6, 9 i 12h", a ostali časovni markeri su u vidu crtica. Jedan novi detalj koji originalni model nije imao je crvena sekundara.



    Markeri, kao i iluminacija vuku na belo, dok konveksni brojčanik i zakrivljeno safirno staklo doprinose vintage izgledu. Mehanizam koji pokreće sat je automatski ETA 2824, dobro poznati i pouzdani mehanizam sa rezervom snage od 38 časova.



    Kućište je brušeno i ima prečnik od 41mm, a deklarisana vodootpornost iznosi 150m. Kao i kod originala, i na ovom modelu su probušeni lugovi, što omogućava lakšu promenu kaiševa i narukvica.



    Za ovaj sat je proizvođač pripremio četiri varijante narukvica i kaiševa. Prva varijanta je čelična narukvica sa ravnim krajevima.



    Zatim su dostupna dva kožna kaiša, prvi u bund stilu sa podloškom, a drugi klasični braon kaiš sa belim štepom. Oba kaiša dolaze sa preklapajućom kopčom.









    Kao četvrta varijanta je dostupan kamuflažni platneni NATO kaiš.





    I za kraj jedan pogled na celu Heritage kolekciju...



    Izvor
    sejtan likes this.
    This article was originally published in forum thread: Tudor Heritage Ranger started by RUS View original post