• Alpina Startimer Pilot Automatic Sunstar satovi



    Za ovu godinu je švajcarska Alpina pripremila nekoliko novih časovnika. Svi su inspirisani avijacijom, te ih možemo okarakterisati kao pilotske satova. Jedan od noviteta je i Alpina Startimer Pilot Automatic Sunstar. Novi model je klasičnog izgleda, karakterističnog za avijatičarske satova - čist cifer i velika krunica koja omogućava lako rukovanje i sa rukavicama.




    Sat pokreće automatski mehanizam, kalibar AL-525 sa 26 rubina. Njegova frekvencija rada iznosi 28,800 v/h, a rezerva snage ide i do 38h. On se može videti kroz providni poklopac kućišta od nerđajućeg čelika. Okruglo kućište ima prečnik 44mm i visinu od 10,2mm. Na njemu je postavljeno safirno staklo, a deklarisana vodootpornost sata je 100m.




    Ispod ravnog stakla se nalazi brojčanik tamno sive boje, brušen u "stilu sjaja sunčevih zraka". Efekat koji cifer daje je upečatljiv pri dobrom osvetljenju i pomeranjem ruke odnosno sata. Na njemu su kao satni markeri postavljeni arapski brojevi, osim na pozicijama “3, 6, 9 i 12h”. Prikaz datuma je zauzeo poziciju na “3h”. Novi časovnik se isporučuje na kožnom kaišu širine 20mm. Referentni broj ovog modela je AL-525GB4S6.

    Alpina
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Alpina Startimer Pilot Automatic Sunstar satovi started by Shmizla View original post