• Započeta izgradnja nove Hublot fabrike satova

    Početkom ovog meseca, tačnije 3. marta 2014. godine je započeta izgradnja nove Hublot fabrike satova. Na istoj lokaciji, u gradu Nyon-u, će biti izgrađeno novo zdanje. Ono će kasnije, nakon izgradnje, biti u mogućnosti da pruži zaposlenima u kompaniji Hublot duplo veću korisnu površinu od sadašnje.


    Novo zdanje će zauzeti poziciju odmah pored postojeće zgrade, a u njoj će se proizvoditi komponente za satne mehanizme i kućišta satova. Mikro-mehaničke radionice, zatim CNC mašine, opšte mehaničke radionice i one za pranje će biti smeštene u novoj zgradi. Pored toga, svoje mesto će tu zauzeti i dekorisanje satova, takođe i za jedan deo administracije i servisa nakon prodaje.


    Sadašnja zgrada u Nyon-u će biti reorganizovana. U njoj će biti omogućen veći prostor odeljenju istraživanja i razvoja, odnosno ono će zauzeti celo prizemlje. Pored toga, odeljenjima za sklapanje delova (ASF), sklapanje mehanizama (T1) i sklapanje brojčanika i satova (T3) će biti obezbeđen veći prostor naspram sadašnjeg. Proizvodni pogon iz Gland-a će nakon izgradnje nove zgrade biti premešten u Nyon, čime će se kompletna proizvodnja locirati na jednom mestu.



    Proširenje prizvodnog pogona će doneti 8000 m2 novog prostora i mogućnost zaposlenja oko 400 radnika. Završetak radova na izgradnji i opremanju nove Hublot zgrade je planiran za avgust 2015. godine. Ovaj podatak nam govori da će Hublot biti u relativno kratkom periodu osposobljen novim prostorom i kapacitetima za izradu satova. Ovaj projekat od kompanije zahteva investiciju u iznosu od 20 miliona CHF.

    Izvor: Hublot
    This article was originally published in forum thread: Započeta izgradnja nove Hublot fabrike satova started by Shmizla View original post