• Oris TT3 Darryl O’Young Limited Edition satovi

  Švajcarski proizvođač, Oris, je predstavio novi model sata izrađen u limitiranoj seriji od 500 primeraka. Novitet u njihovoj ponudi je sportski časovnik baziran na modelu TT3, a posvećen je Darryl O’Young –u najuspešnijem kineskom moto vozaču.


  Novi Oris TT3 Darryl O’Young Limited Edition satovi dolaze u titanijumskom kućištu promera 44,5mm. Lagani titanijum je presvučen crnim DLC slojem koji ga dodatno čini otpornim na manje udarce ili moguće ogrebotine prilikom nošenja. Na kućištu je postavljen keramički bezel na kome je ispisana tahometarska skala - detalj koji je Darryl O’Young-u svakako potreban radi merenja brzine. Deklarisana vodootpornost časovnika iznosi do 100m dubine.

  Na satu je sa prednje strane postavljeno konveksno safirno staklo presvučeno antirefleksnim premazom. Sa zadnje strane kućišta je takođe postavljeno safirno staklo kroz koga se nazire mehanizam. Sa zadnje strane se mogu videti osnovni detalji o satu, crni točak (felna) i kako izgleda potpis Darryl O’Young-a.


  Brojčanik sata je tamno sive boje i ima arapske brojeve kao satne markere. Oznaka za “10h” je istaknuta crvenom bojom, a marker za 55 minuta se takođe razlikuje se od ostalih. Mala sekundara je zauzela poziciju na “9h”, a ostali podbrojčanici su nešto upadljiviji i nalaze se na “6 i 12h”.

  Za precizan rad ovog časovnika je zadužen švajcarski automatski mehanizam Oris 774 (baza kalibar SW500) koji prikazuje sate, minute, malu sekundaru, datum i hronograf. Ovaj mehanizam ima 26 rubina i rezervu snage od 42h. Frekvencija njegovog rada iznosi 28,800 v/h odnosno 4Hz.


  Oris TT3 Darryl O’Young Limited Edition satovi se isporučuju na crnoj gumenoj narukvici i sa crnom PVD kopčom. Preporučena maloprodajna cena ovih sportskih časovnika iznosi 3.400,oo CHF.

  Izvor: Oris
  This article was originally published in forum thread: Oris TT3 Darryl O’Young Limited Edition satovi started by Shmizla View original post