• Panerai - četiri nova instrumenta za navigaciju

    Kako je još za vreme Drugog svetskog rata Panerai predstavio prvi ronilački sat, Radiomir 3646, voda je uvek bila bliska brendu Panerai. Kao omaž nautičkom nasleđu, Panerai je predstavio četiri instrumenta: zidni sat, barometar, termometar i higrometar. Svi dizajnirani pod uticajem klasične jedrilice Eilean, koja je u vlasništvu kompanije Panerai od 2007. godine. Kao slučajnost, Eilean je proizveden 1937. godine, kada je i Panerai proizveo prototip Radiomir modela.



    Kada je Panerai preuzeo ovu jedrilicu, izvršena je kompletna restauracija, te je Eilean vraćena u prvobitno stanje. Naranvo, Panerai je kreirao i četiri gore navedana instrumenta, koji će obogatiti ovu jedrilicu.


    Pri samom pogledu vidi se da su instrumenti dizajnirani u okviru ove kuće. Kućišta kvadratnog oblika (14x14cm), podsećaju na jastučasta kućišta Panerai Radiomir serije. Svi brojčanici su u crnoj boji, sa luminescentnim markerima, kazaljkama i Panerai logom.



    Od svih navedenih uređaja, higrometar je možda i najinteresantniji. Ovaj uređaj koristi se preko dva veka, kako bi se izmerila vlažnost vazduha. Ovo omogućava predviđanje vremenskih uslova.



    Cene nisu ni malo naivne. Barometar košta 5,200$, sat 5,100$, a higrometar i termometar 4,400$. Odnosno, sve zajedno 19,100$, što je za vlasnika jedne ozbiljne jahte prava sitnica.

    IZVOR: OFFICINE PANERAI
    This article was originally published in forum thread: Panerai - četiri nova instrumenta za navigaciju started by krstin View original post