• IWC Aquatimer Chronograph Edition Expedition Jacques-Yves Cousteau


  IWC Aquatimer kolekcija satova za 2014. godinu obuhvata i model Aquatimer Chronograph Edition “Expedition Jacques-Yves Cousteau”. Na sajmu satova SIHH 2014 je predstavljen i ovaj časovnik posvećen, Jacques-Yves Cousteau, francuskom istraživaču, roniocu, čoveku koji je tokom svog istraživačkog rada fotografisao i snimao vodeni svet.
  Jacques-Yves Cousteau je s početka 70-tih godina prošlog veka putovao na Galapagos ostrva, gde je snimio svoju legendarnu TV seriju “The Undersea World of Jacques Cousteau”, a pored nje, snimio je i film čiji naslov glasi “The Dragons of Galapagos”. Godine 1973. je osnovao neprofitabilnu organizaciju Cousteau Society koja se bavi zaštitom vodenog sveta. Kompanija IWC od 2004. godine pomaže pomenutoj fondaciji, a deo prihoda od prodaje Aquatimer Chronograph Edition “Expedition Jacques-Yves Cousteau” sata joj se prilaže u vidu pomoći.  Novi model dolazi sa tradicionalno more-plavim brojčanikom i malom sekundarom u koralnoj boji. Šesta verzija ovog modela je izrađena od nerđajućeg čelika sa kućištem promera 44mm i visinom 17mm. Njegova vodootpornost iznosi do 300m dubine, a sa zadnje strane je izgraviran lik Jacques-Yves Cousteau-a.

  Na plavom ciferu je smešteno tri hronograh brojčanika, a prikaz dana i datuma se nalazi na poziciji “3h.” Iznad brojčanika je postavljeno safirno staklo konveksnog oblika, a koje je presvučeno antirefleksnim premazom sa obe strane.

  Sa leve strane kućišta se nalazi krunica za mehaničko rotiranje unutrašnje/spoljašnje korone. IWC Aquatimer Chronograph satovi poseduju SafeDive sistem za sigurnije ronjenje. Novi inovativni bezel onemogućava slučajno pomeranje naštelovanog vremena za ronjenje.  Novi IWC Aquatimer Chronograph Edition “Expedition Jacques-Yves Cousteau” sat pokreće automatski mehanizam, kalibar 79320 koji ima 25 rubina i rezervu snage od 44h. Sat nosi referentni broj IW376805 i isporučuje na crnoj gumenoj narukvici sa kopčom za jednostavnije stavljanje i skidanje sa ruke.

  Izvor: IWC Schaffhausen
  This article was originally published in forum thread: IWC Aquatimer Chronograph Edition “Expedition Jacques-Yves Cousteau” started by Shmizla View original post