• Bvlgari Octo Chrono satovi za 2014. godinu

    Pre tačno 15 godina Bvlgari, poznati brend luksuznih proizvoda, je kupio kompaniju Gerald Genta. Od tada pa do danas oni proizvode satove koji su inspirisani Gentinim dizajnom, sa težnjom da prate moderne tokove u časovničarskoj industriji. Ove godine će na sajmu satova i nakita, Baselworld, biti predstavljen novi Octo model koji je ovog puta upotpunjen hronograf funkcijom. Novi časovnik je zadržao tipičan Gentin dizajn, smeo dizajn, sa mnogo oštih ivica.


    Kako sam proizvođač navodi, novi Bvlgari Octo Chrono kombinuje italijansku genijalnost sa švajcarskom perfekcijom. Novitet u njihovoj ponudi je svakako časovnik koji ima šik-sportski izgled. Dostupan je u dve izvedbe, odnosno, izrađuje se od nerđajućeg čelika i ružičastog zlata, sa kožnim kaišem ili metalnom narukvicom.


    Prečnik kućišta iznosi 41,5mm, dok je njegova visina 13,07mm. Na njemu je postavljeno safirno staklo, a sa desne strane se nalazi ušrafljujuća krunica ukrašena kabošonom. Kao što je već napomenuto, materijali od kojih se kućište izrađuje su 18K roze zlato i nerđajući čelik. Na višeslojnom crnom brojčaniku su postavljeni markeri i kazaljke presvučene, zavisno od verzije, rodijumom tj. roze zlatom. Prikaz datuma je zauzeo poziciju između “4 i 5h” dok su hronograf podbrojčanici na pozicijama “3, 6 i 9h”.


    U novom modelu sata je ugrađen kalibar BVL 328, baziran na Zeniht El Primero mehanizmu. Ovaj automatski hronograf u sebi ima silicijumsku balansnu oprugu. Negova autonomija rada iznosi 50h, a frekvencija rada je 36,000v/h.

    Nakon uživo predstavljanja na Baselworldu očekujemo više informacija o novom Bvlgari Octo Chrono satu za 2014. godinu.

    Izvor: Bvlgari | Watchonista
    This article was originally published in forum thread: Bvlgari Octo Chrono satovi za 2014. godinu started by Shmizla View original post