• Vacheron Constantin Patrimony Traditionnelle 14-Day Tourbillon Openworked satovi


    Dobro poznata časovničarska manufaktura, Vacheron Constantin, je i ove godine pokazala vrhunsko umeće svojih časovničara. Na nedavno završenom sajmu satova, SIHH 2014, predstavljen je još jedan časovnik vrhunske izrade. Ovom prilikom ćemo se detaljnije posvetiti detaljima novog Patrimony Traditionnelle 14-Day Tourbillon Openworked sata.


    Novi VC model sata je izraz vrhunskog časovničarskog umeća, spoj elegancije i luksuza. Sat poseduje jednu od najvećih komplikacija u svetu satova – turbijon. Pokreće ga Vacheron Constantin in-house kalibar 2260 koji je pretrpeo određene modifikacije. Novi ručno navijani mehanizam VC 2260 SQ je zadobio dodatnih 10h namenjenih za poliranje rubova delova, a 50h je bilo namenjeno njegovoj dekoraciji tj. ručnom graviranju. Ovaj mehanizam, kao i svi ostali koji dolaze iz VC radionica, na sebi nose Ženevski žig. Svaka komponenta kalibra mora biti izrađena do perfekcije i sve one se ručno sklapaju od strane veštih časovničara ove manufakture. Vacheron Constantin 2260 SQ u sebi ima čak četiri glavne opruge, a njegova rezerva snage doseže do 336h odnosno 14 dana. Frekvencija njegovog rada je nešto niža od uobičajenje i iznosi 18,000 v/h.


    Kućište ovog časovnika je izrađeno od platine 950 u dimenzijama: 42,00mm u prečniku i 12,22mm u visini. Brojčanik sata je potpuno skeletoniziran, šta omogućava da se lepota satnog mehanizma vidi ovoga puta i sa prednje, ali i sa zadnje strane. Na poziciji “6h” je smešten turbijon u kavezu u stilu Malteškog krsta. Pored ove funkcionalnosti, sat poseduje prikaz sati, minuta, malu sekundaru i indikator reserve snage. Novi model je dostupan na crnom kožnom kaišu sa preklapajućom kopčom, a njegov referentni broj je 89010/000P-9935.


    Izvor: Vacheron Constantin
    This article was originally published in forum thread: Vacheron Constantin Patrimony Traditionnelle 14-Day Tourbillon Openworked satovi started by Shmizla View original post