• IWC Schaffhausen Aquatimer Chronograph satovi za 2014. godinu


    IWC Schaffhausen Aquatimer Chronograph satovi su još jedna od linija satova u okviru Aquatimer kolekcije. Časovnici koje ovom prilikom detaljnije predstavljamo imaju, kao što i sam naziv kaze, dodatnu hronograf funkcionalnost. Novi modeli su dostupni sa srebrnim odnosno crnim ciferom, koji su kombinovani sa narukvicama od gume tj. čelika.
    IWC je ove godine redizajnirao svoje Aquatimer satove čime je zadržao njihov sportski duh, ali ipak doprineo elegantnijem izgledu. Na izgled utiče i rotirajući prsten koji je ovog puta smešten unutar kućišta. IWC Aquatimer Chronograph satovi poseduju SafeDive sistem za sigurnije ronjenje. Novi inovativni bezel onemogućava slučajno pomeranje naštelovanog vremena za ronjenje (šteluje se sa leve strane kućišta na poziciji “9h”). Iz bezbedonosnih razloga, unutrašnji prsten se može rotirati samo u suprotnom smeru kazaljke na satu. Promer satnog kućišta, izrađenog od nerđajućeg čelika, iznosi 44mm, dok mu je visina 17mm. Novi časovnici imaju deklarisanu vodootpornost od 300m, što je svakako veća dubina naspram ranijih modela (120m).

    IWC Aquatimer Chronograph časovnike pokreće robusni automatski mehanizam sa 25 rubina. Kalibar 79320 pruža rezervu snage od oko 44h i funkcionalnosti kao što su prikaz sati i minuta, zatim mala sekundara, dan, datum i hronograf. Podbrojčanici su zauzeli pozicije na “6h, 9h i 12h”. Krupni satni markeri i kazaljke omogućavaju dobru čitljivost vremena. Premazani su Super-LumiNova luminescentnom farbom koja takođe doprinosi boljoj čitljivosti.

    Kao što je i napomenuto, satovi su dostupni sa srebrnim odnosno crnim ciferom, koji su kombinovani sa narukvicama od gume tj. čelika. Zahvaljujući svom dizajnu i primenjenoj paleti boja, novi IWC časovnici se mogu nositi kako u neobaveznim, tako i u poslovnim prilikama.



    Referentni brojevi modela:
    Ref. br. IW376803: kućište nerđajući čelik, crni brojčanik, crna gumena narukvica
    Ref. br. IW376804: kućište nerđajući čelik, crni brojčanik, čelična narukvica
    Ref. br. IW376801: kućište nerđajući čelik, srebrni brojčanik, crna gumena narukvica
    Ref. br. IW376802: kućište nerđajući čelik, srebrni brojčanik, čelična narukvica


    Izvor: IWC Schaffhausen
    This article was originally published in forum thread: IWC Schaffhausen Aquatimer Chronograph satovi za 2014. godinu started by Shmizla View original post