• Baume & Mercier Clifton Retrograde 10149 satovi

  Baume & Mercier je na nedavno završenoj izložbi satova SIHH 2014 predstavio novi muški model iz Clifton kolekcije. Ovogodišnji novitet ima retrogradni prikaz datuma i indikator reserve snage. Časovnik je inspirisan zlatnim muškim satovima iz 50-tih godina prošlog veka. Detalje o ovom elegantnom modelu saznajte u nekoliko narednih redova…


  Novi Clifton sat karakteriše kućište od nerđajućeg čelika. Njegov promer iznosi 43mm, dok je visina 12mm. Ovaj časovnik ima vodootpornost od 50m, a na kućištu je postavljeno safirno staklo sa antirefleksnim premazom sa obe strane. Antirefleksni premaz na staklu omogućava da se vreme lakše očita i pri velikoj sunčenoj svetlosti, odnosno ono eliminiše odsjaj svetlosti.


  Švajcarski automatski satni mehanizam se može videti kroz providni poklopac. Njegova rezerva snage traje oko 42h, a frekvencija rada iznosi 4Hz odnosno 28,800 v/h. Pomenuti mehanizam, pored standardnog prikaza sati i minuta, omogućava i druge funkcionalnosti. Retrogredni prikaz datuma je smešten između “2h i 4h”, zatim indikator reserve snage se nalazi na “6h” i prikaz dana u nedelji na “9h”.


  Baume & Mercier Clifton Retrograde 10149 satovi će se isporučivati na kožnom kaišu u braon boji počevši od aprila meseca 2014. godine. Njihova preporučena maloprodajna cena će iznositi 5.700,oo USD.

  Izvor: Baume & Mercier
  This article was originally published in forum thread: Baume & Mercier Clifton Retrograde 10149 satovi started by Shmizla View original post