• CHRISTOPHER WARD C9 Harrison Big Day-Date Automatic satovi


    Harrison kolekcija satova, proizvođača Christopher Ward-a, obuhvata časovnike koji oličavaju pravu umetnost časovničarstva. Svaki model koji pripada ovoj kolekciji ima specijalnu komplikaciju mehanizma kreiranu od strane Johannes Jahnke-a.


    Na novim C9 Harrison Big Day-Date satovima je modifikovan ETA 2836-2 automatski mehanizam. “Ono šta je jednostavno to je i komplikovano.” Jednostavan dizajn noviteta koji dolaze iz Christopher Ward radionica krije modifikaciju prikaza dana i datuma, koja je ovom prilikom uvećana. Veliki prikaz datuma je smešten na brojčaniku časovnika od 316L nerđajućeg čelika. Prečnik njihovog kućišta iznosi 43mm, a širina lugova odnosno kaiša je 22mm. Visina kućišta je 12,3mm, dok je njegova vodootpornost 50m.


    Na elegentnim časovnicima je postavljeno safirno staklo koje je premazano antirefleksnim premazom. Sa zadnje strane kućišta se nalazi providni poklopac kroz koga se može videti modifikovana ETA 2836-2. Satovi su dostupni na kožnom kaišu u crnoj ili braon boji.

    Cena po kojoj će ovi satovi biti dostupni je 650,oo GBP / 899,oo USD.

    Izvor: CHRISTOPHER WARD
    This article was originally published in forum thread: CHRISTOPHER WARD C9 Harrison Big Day-Date Automatic satovi started by Shmizla View original post