• Officine Panerai Radiomir 1940 Chronograph satovi  Officine Panerai je na nedavno održanom sajmu SIHH 2014 predstavio još jedan novitet u svojoj ponudi. Kao i sa ranijim modelima, Panerai je inspiraciju za kreiranje ovog sata pronašao u starim hronograf modelima iz 20-tih godina prošlog veka.


  Ovog puta su modeli izrađeni u tri izvedbe od kojih je svaka izrađena od plemenitog metala. Korišćena je platina (ref. br. PAM00518), zatim belo zlato (ref. br. PAM00520) i roze zlato (ref. br. PAM00519). Dopadljivi modeli su pored svoje vizuelne privlačnosti, veoma atraktivni po pitanju funkcionalnosti i kvalitetu izrade.


  Kućište novih modela ima jastučasti oblik i njegov prečnik iznosi 45mm. Ispod Plexiglas® stakla debljine 2,8mm i unutar kućišta se nalazi ručno navijani Panerai OP XXV kalibar. Mehanizam ima 22 rubina i frekvenciju rada od 18,000 v/h, dok njegova autonomija rada iznosi i do 55h. Sa zadnje strane kućišta, kroz poklopac od safirnog stakla se može videti rad mehanizma.


  Satovi dolaze sa brojčanicima u tri različite boje: slonovača, braon i crna. Na modelu od roze zlata su satni markeri zanimljiva kombinacija rimskih i arapskih brojeva, dok su na druge dve izvedbe korišćene tačke kao satni markeri. Na bojčanicima su pored osnovnih, smeštene i ostale funkcionalnosti sata: hronograf podbrojčanici na “3h i 9h”, odnosno tahometarska skala pri njegovom rubu. Hronograf tasteri i krunica su standardno smešteni sa desne strane kućišta.


  Satovi se isporučuju na kožnom kaišu od aligatorove kože sa kopčom koja je izrađena od istog materijala kao i kućište. Modeli od roze i belog zlata se izrađuju u ograničenoj seriji od po 100 komada, dok se izvedba od platine dostupna u svega 50 primeraka

  Izvor: Panerai
  This article was originally published in forum thread: Officine Panerai Radiomir 1940 Chronograph satovi started by Shmizla View original post