• Breitling Chronomat 44 GMT “Patrouille Suisse 50th Anniversary” satovi

    U čast 50-te godišnjice Patrouille Suisse avio tima Breitling je kreirao novi model sata. Novitet u ponudi ovog švajcarskog proizvođača nosi naziv Chronomat 44 GMT “Patrouille Suisse 50th Anniversary”. Časovnik se izrađuje u ograničenoj seriji od ukupno 1000 primeraka, zatim ima brojčanik koji je prilagođen za Patrouille Suisse i adekvatno izgraviran poklopac kućišta.


    Ove godine Švajcarska proslavlja 100 godišnjicu od osnivanja Švajcarske Avio Flote (Swiss Air Force) kao i 50-ti rođendan Patrouille Suisse avio tima. Patrouille Suisse je osnovan 1964. godine i predstavlja akrobatski avio tim sastavljen od šest pilota koji upravljju Northrop F-5E Tiger II avionima, koji svojim letom i akrobacijama u vazduhu privlače pažnju znatiželjnih posmatrača.



    S obzirom da je Breitling često povezan sa avijacijom, novi model predstavlja logičan korak dalje u poslovnoj politici ovog proizvođača. Novi časovnik je namenjen pilotima i sat ima mogućnost prikaza vremena u dve vremenske zone. Pokreće ga Breitling-ov automatski mehanizam B04 koji ima rezervu snage oko 70h. Od funkcionalnosti pomenuti kalibar poseduje prikaz sati i minuta, zatim centralnu sekundaru, prikaz datuma, hronograf i GMT. Frekvencija rada ovog COSC sertifikovanog kalibra iznosi 28,800 v/h, a unutar mehanizma je smešteno čak 47 rubina.



    Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika sa promerom od 44mm. Krunica, hronograf tasteri i poklopac imaju mogućnost ušrafljivanja, što doprinosi vodootpornosti od 200m. Safirno staklo je postavljeno na satu i ono na sebi ima nanet antirefleksni premaz sa obe strane.



    Brojčanik sata je crne boje, koji je adekvatnim detaljima i bojama prilagođen Patrouille Suisse avio timu. Na taj načim u prvi mah asocira na švajcarski akrobatski aviatičarski tim. Sat se isporučuje na gumenoj Diver Pro III/Pilot narukvici.



    Izvor: Breitling
    Vladan Stevanovic likes this.
    This article was originally published in forum thread: Breitling Chronomat 44 GMT “Patrouille Suisse 50th Anniversary” satovi started by Shmizla View original post