• Omega Seamaster Planet Ocean Orange Ceramic satovi

    Omega je pre nekoliko dana predstavila novinu u svetu satova. Na dan otvaranja ženevskog SIHH-a je populani švajcarski proizvođač okrenuo pažnju medija u svom smeru predstvivši novi Seamaster Planet Ocean Orange Ceramic model.


    Novi časovnik upečatljivih boja će biti izrađen u ograničenoj seriji tj. u svega osam primeraka. Narandžasti Omega Seamaster je zasnovan na ronilačkom Planet Ocean GMT modelu koji u prečniku ima 43,5mm. Kućište sata je u potpunosti izrađeno od platine, dok je aluminijski umetak rotirajućeg prstena izrađen od narančaste keramike. Pomenuti materijal je ne tako nov u upotrebi časovničarstvu, ali jeste boja koja je korišćena na ovom satu. Na keramičkoj koroni, koja se može rotirati u oba smera, je naneta 24h skala.
    Isto kao i satno kućište, brojčanik je izrađen od platine čemu svedoči i oznaka “950” ispod Omega znaka, naziva kolekcije Seamaster i oznake GMT. Satni markeri i kazaljke su takođe izrađeni od ovog plemenitog metala. Samo GMT kazaljka namenjena za prikaz vremena u drugoj vremenskoz zoni je obojena u narandžastu boju.

    Novi model ima iste karakteristike kao i standardne verzije Planet Ocean satova. Pre svega, na satovima je postavljeno safirno staklo sa prednje i zadnje strane, zatim helijumski ventil na poziciji “10h”, a njihova vodootpornost iznosi 600m (2000 feet). Dobro poznati kalibar 8615 se nalazi u ovom satu, a ovaj mehanički mehanizam u sebi ima Si14 balansnu oprugu.


    Sa zadnje strane sata je na kućištu ispisan broj limitiranog modela x/8, zatim oznaka za izradu u ograničenoj seriji i stali detalji vezani za ovaj model. Na rotoru je navedena oznaka satnog mehanizma koji je zadužen za precizan prikaz vremena.


    Omega Seamaster Planet Ocean Orange Ceramic satovi se isporučuju na narandžastom kožnom kaišu, sa kopčom od platine i u specijalnoj drvenoj kutiji sa četvorogodišnjom garancijom. Pored navedenog kaiša u pakovanju je kupcu priložena i zamenska gumena narukvica.

    Izvor: Omega
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Omega Seamaster Planet Ocean Orange Ceramic satovi started by Shmizla View original post