• Novi Vacheron Constantin Malte satovi

    Davne 1912. godine u težnji da prekine dugogodišnju tradiciju proizvodnje džepnih satova sa okruglim kućištem, Vacheron Constantin uvodi tada novi avangardni stil u oblast ručnih časovnika. Pomenuti švajcarski proizvođač je postao prvi koji je predstavio ručne časovnike sa kućištem bačvastog oblika. Ovakav oblik je postao jedna od prvih asocijacija za ekskluzivne i elegantne satove, namenjene kako za dame, tako i za gospodu.

    Ove godine je Vacheron Constantin predstavio četiri nova modela iz Malte kolekcije. Zvanično predstavljanje javnosti je održano na izložbi satova u Ženevi – SIHH 2014. Jedan od novih modela je nešto većih dimenzija i namenjen je muškarcima, dok su preostala tri časovnika dizajnirani i izrađeni za žene.

    Muški Vacheron Constantin Malte sat




    Muški Malte model je izrađen od 18K belog zlata sa kućištem prečnika 36,7mm x 47,6mm. Ovaj časovnik na sebi počasno nosi Ženevski žig, a od funkcionalnosti poseduje prikaz sati, minuta i malu sekundaru. Prikaz sekundi je na srebrnom brojčaniku smešten na poziciji “6h”. Ovaj model teži da prenese stil elegantnog sata i dizajnersko rešenje koje na sebi nema previše detalja. Na pozicijama “12h i 6h” se nalaze rimski brojevi kao satni markeri, koji su kao i svi ostali detalji na ciferu izrađeni od belog zlata. Sat pokreće in-house kalibar 4400 AS koji se može videti kroz providni poklopac. Ovaj mehanizam, kao što je već i napomenuto, ima Ženevski žig – simbol vrhunske izrade i časovničarske ekspertize. Njegova rezerva snage iznosi oko 65h i radi na 4Hz. Novi muški časovnik se isporučuje na crnom kožnom kaišu od aligatorove kože. Referentni broj ovog modela je 82230/000G-9962.


    Ženski Vacheron Constantin Malte satovi




    Novi Malte satovi namenjeni damama dolaze sa kućištem bačvastog oblika izrađenog od 18K belog ili 18K 5N ružičastog zlata. Dva modela imaju vizuelno sličan izgled kao i muška izvedba, odnosno na njima je prikaz sekundi smešten na poziciji “6h”. Pomenute izvedbe imaju na rubu kućišta postavljeno ukupno 50 brilijanata (0,96ct) koji dodatno doprinose ženstvenom i elegantnom izgledu. Treća verzija novih damskih satova je ne samo po rubu kućišta, već i po celom brojčaniku prekrivena brilijantima (ukupno 370 dijamanata – 1,20ct). Ovaj model ima standardne funkcionalnosti tj. samo prikaz sati i minuta.




    Ženski Vacheron Constantin Malte satovi imaju kućište u dimanzijama 28,30mm x 38,75mm. U njima su postavljeni mehanički, ručno navijani mehanizmi tj. kalibar 1400 ili 1400 AS. Ovi in-house mehanizmi, takođe na sebi nose Ženevski žig, a njihova lepota se može videti kroz providni poklopac sa zadnje strane kućišta. Satovi dolaze sa safirnim staklom postavljenim sa prednje i zadnje strane kućišta, koje ima vodootpornost od 30m.



    Model referentnog broja 81510/000G-9895 je kompletno prekriven dijamantima i ima sivu satensku narukvicu sa kopčom od belog zlata. Sat sa kataloškom oznakom 81515/000G-9891 dolazi sa plavim kožnim kaišem i kopčom od belog zlata, dok model referentnog broja 81515/000R-9892 ima bež-sivi kaiš i kopču od roze zlata.

    Izvor: Vacheron Constantin
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Novi Vacheron Constantin Malte satovi started by Shmizla View original post