• Longines satovi - the Longines Heritage 1973

    Kombinujući istoruju, tradiciju i preciznost Longines je kreirao nove časovnike. Novi the Longines Heritage 1973 satovi su bazirani na modelu proizvedenom 1973. godine. Pre svega, elegancija 70-tih godina prošlog veka je prilagođena i ukombinovana sa odgovara ukusima modernog doba.


    Elegantni modeli, odišu sportskim duhom zahvaljujući hronograf funkciji i tahometarskoj skali. U kućištu jastučastog oblika su smešteni brojčanici u crnoj tj. srebrnoj boji, na kojima krupan plan zauzimaju hrono podbrojčanici. Oni su smešteni na pozicijama “3 i 9h” u kontrastnim bojama od brojčanika. Satni markeri su “presečeni” tankom crnom linijom, a na njihovom vrhu se nalazi tačka premazana SuperLumiNova® lumunescentnom farbom. Odmah iznad markera za sate, minute i sekunde je smetena tahometarska skala, označena plavom bojom. Na poziciji između "4 i 5h" je smešten prikaz datuma.

    Kućište prečnika 40mm je zadržalo oblik i stil originalnog modela iz 1973. godine. Izrađeno je od nerđajućeg čelika i njegova vodootpornost iznosi 30m. Sa njegove zadnje strane se nalazi providni poklopac kroz koji se vidi automatski mehanizam. Ovaj časovnik pokreće kalibar L688.2 (ETA A08.L01) koji ima 27 rubina i frekvenciju rada od 28,800 v/h. Njegova autonomija rada kod maksimalne reserve snage iznosi do 54h.

    Kako model sa srebrnim brojčanikom (ref. br. L2.791.4.72.0), tako i sat sa crnim brojčanikom (ref. br. L2.791.4.52.0), dolazi sa kaišem od aligatorove kože u crnoj boji.

    Izvor: Longines
    This article was originally published in forum thread: Longines satovi - the Longines Heritage 1973 started by Shmizla View original post