• Chopard Happy Sport Automatic Saint Valentine’s Day 2014

  Na tačno mesec dana od predstojećeg Dana zaljubljenih vam predstavljamo nove Chopard modele satova. Za 2014. godinu je ovaj poznati švajcarski proizvođač satova pripremio dva nova ženska časovnika iz Happy Sport kolekcije. Sportska elegancija i istančan stil karakterišu nove modele, istim karakteristikama kao i ostale satove koji pripadaju ovoj kolekciji.


  Novi ženski časovnici imaju bojčanike čiji je centralni deo dekorisan guilloche gravurom, dok je deo pri rubu cifera rezervisan za satne markere. Na poziciji između “4 i 5h” se nalazi prikaz datume, jedna od dodatnih funkcija satnog mehanizma. Oba modela dolaze u damskim kućištima prečnika 36mm. U dimenziji za koju se može reći da nije ni premala, a ni predimenzionirana za zglob ženske ruke. Na kućištu je postvljeno safirno staklo ispod koga se slobodno kreće sedam dijamanata, detalj po kojima je ova kolekcija satova veoma poznata. Sa svakim poretom ruke se pomenuti dijamanti slobodno pomeraju i time privlače pažnju kako vlasnice sata, tako i posmatrača sa strane.


  Automatski mehanizam pokreće Chopard Happy Sport Automatic Saint Valentine’s Day 2014 satove. Ovaj automatik je dekorisan Ženevskim šarama i njegova lepota se može videti kroz providan poklopac kućišta. Frekvencija njegovog rada iznosi 28,800 v/h (4Hz), a autonomija rada može biti do 42h.


  Jedan od novih modela dolazi sa čeličnim kućištem i sa bordo lakiranim kaišem od aligatorove kože. Na njemu je postavljena klasična kopča sa iglicom, a njegov tačan referentni broj je 278559-3001. Druga izvedba časovnika, namenjnih specijalno za dan ljubavi, je izrađena od 18 karatnog roze zlata sa setom dijamanata na koroni. Njegov referentni broj je 274808-5003 i ima roze satenski kaiš.  Izvor: Chopard
  This article was originally published in forum thread: Chopard Happy Sport Automatic Saint Valentine’s Day 2014 started by Shmizla View original post