• Jaeger-LeCoultre Grande Reverso Ultra-Thin Tribute to 1931

    Jaeger-LeCoultre je za predstojeći SIHH 2014 pripremio novi Reverso. Inspirisan starim modelom iz 1931. godine, movi sat dolazi sa kućištem od ružičastog zlata i brojčanikom braon boje.


    Novi Grande Reverso, isto kao i njegov predhodnik, dolazi u ultra tankom dvostranom kućištu. Tanano kućište kod Reverso modela je predstavljeno još 2012. godine sa modelom Grande Reverso Rouge koji je imao tamno crveni cifer. Godinu dana kasnije, 2013. godine je promovisan Grande Reverso Ultra-Thin Duoface Blue sat. Ove godine, na izložbi satova SIHH 2014, Jaeger-LeCoultre će predstaviti treći, novi model sa sa kućištem od ružičastog zlata i ciferom u boji čokolade.


    Dimenzije novog časovnika su ne tako male i iznose 46,8 x 27,4mm. Mehanizm zadužen za precizan rad sata je ručno navijani Jaeger-LeCoultre kalibar 822/2, koji kucka na 21,600 vibracija u jednom času. Autonomija rada kalibra iznosi 45h. Novi model je estetski izrađen u Art Deco stilu, gde na brojčaniku dominira arapski broj 12, kao i Reverso ispis, te mala sekundara na poziciji “6h”. Opisano dizajnersko rešenje brojčanika, tj. kompletnog sata podseća na legendarni model iz 1931. godine. Ovaj elegantni časovnik je dostupan sa braon kožnim kaišem koji se odlično uklaba uz boju cifera. Kaiš se ručno izrađuje u čuvenoj argentinskoj porodičnoj kožarskoj radionici - Casa Fagliano.

    Izvor: Jaeger-LeCoultre
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Jaeger-LeCoultre Grande Reverso Ultra-Thin Tribute to 1931 started by Shmizla View original post