• Officine Panerai Luminor 1950 Destro (Left-handed) 3 Days (PAM557) sat

    Poznati švajcarski proivođač satova, Officine Panerai, će na predstojećem SIHH 2014 prikazati novi model sata namenjen levorukim osobama. Model PAM372 je ranije doživeo svoj veliki uspeh, a koji je sada biti blago izmenjen za pretežno nošenje na desnoj ruci.


    Novi model je izrađen po uzoru na modele namenjene italijanskoj mornarici, na takav način da sat bude odličan prateći “instrument” prilikom ronjenja. Na PAM557 modelu je krunica smeštena sa leve strane, s obzirom da je namenjen levorukim osobama. Robusno kućište ima jastučasti oblik, a njegov prečnik iznosi 47mm. Izrađeno je od nerđajućeg čelika, isto kao i Panerai patentirana zaštita krunice.


    Ova model ima potpuno čist crni brojčanik, bez ikakvih dodatnih komplikacija, već na njemu dominira prikaz sati i minuta. Izrađen je u “sendvič tehnici” odnosno od dve ploče. Donja ploča je premazana SuperLumi-Nova farbom, a na gornoj su izrezani otvori u obliku arapskih brojeva, koji imitiraju satne markere. Prilikom prolaska svetlosti do donje ploče dolazi do iluminacije i odličnog vizuelnog efekta pri očitavanju vremena.


    Kao i kod PAD372 modela, i ovaj časovnik pokreće ručno navijani kalibar P.3000. Pomenuti in-house mehanizam ima dve glavne opruge i autonomiju rada od tri dana (72h). Sat na sebi ima postavljeno safirno staklo i vodootpornost do 100m. Officine Panerai Luminor 1950 Destro 3 Days (PAM557) sat se isporučuje sa braon kožnim kaišem.


    Izvor: Officine Panerai
    karldzonson and DrAgod like this.
    This article was originally published in forum thread: Officine Panerai Luminor 1950 Destro (Left-handed) 3 Days (PAM557) sat started by Shmizla View original post