• Parmigiani Fleurier Tonda Pomellato satovi

  Parmigiani je za predstojeću izložbu satova, SIHH 2014, pripremio elegantne modele ženskih časovnika. Novi Parmigiani Fleurier Tonda Pomellato satovi predstavljaju rezultat saradnje ovog proizvođača sa prestižnom italijanskom juvelirskom kućom, Pomellato. Časovnici su inspirisani ornamentalnim stilom pomenute italijanske kompanije, a baziranu su na tananoj liniji Parmigiani Tonda 1950.


  Nova kolekcija obuhvata četiri modela koji imaju kućište od roze zlata čiji promer iznosi 39mm, a visina 8,4mm. Tri modela, od ukupno četiri, imaju brojčanik svilenkastog izgleda, prošaran diskretnim arabeska šarama. Njihova boja se proteže u paleti od bele do tamno sive.


  Model sa belim ciferom je dostupan sa dodatnom dekoracijom na prstenu ili bez nje. Pre svega, 28 dijamanata (oko 0,435 karata) je postavljeno na prstenu kućišta koji dodatno doprinose prefinjenom izgledu sata.


  Četvrti model sata, koji će u januaru ove godine biti predstavljen u Ženevi, ima tirkizno plavi brojčanik. Potpuno drugačije vizuelno rešenje od predhodno pomenutih je inspirisano Milanskom Capri juvelirskom kolekcijom. Njegovo kućište je optočeno sa 112 dijamanta (1,085 karata), a krunica ima kabošon od crvenog rubina.


  Parmigiani Fleurier Tonda Pomellato satove pokreće in-house kalibar PF701. Ručno navijani mehanizam ima rezervu snage od 42h. Frekvencija njegovog rada je nešto niža i iznosi 21,600 v/h.


  Časovnici će biti dostupni sa kaišem od teleće kože koje izrađuje kompanija Hermes, a u prodaji će se naći u buticima Parmigiani 14 Ateliers and Studios, odnosno Pomellato ekskluzivnim buticima. Cene satova zavise od modela, a kreću se od 24.300,oo do 35.500,oo USD.


  Izvor: Parmigiani
  This article was originally published in forum thread: Parmigiani Fleurier Tonda Pomellato satovi started by Shmizla View original post