• Piaget Altiplano 38mm 900P – Najtanji mehanički sat

    Švajcarski proizvođač satova, Piaget, je predstavio novi najtanji mehanički sat u svetu satova. Visina ovog tananog modela iznosi svega 3,65mm!

    Piaget je od ranije poznat kao proizvođač koji dosta polaže u razvoj satova koji imaju malu visinu kućišta, odnosno satnih mehanizama. Razvoj na novom 900P kalibru je u ovoj manufakturi trajao oko tri godine. U vreme kada mnoštvo drugih proizvođača teži kreiranju što većeg ili robusnijeg sata, Piaget razvija i proizvodi elegantne, tanke modele časovnika, a ovaj je svakako jedan od njih.


    Specifično kod ovog sata je to da poklopac kućišta ujedno ima ulogu osnovne ploče mehanizma. S obzirom da je reč o veoma tankom kućištu tj. mehanizmu Piaget inženjeri su morali da smisle neko neklasično rešenje. Na poklopcu se nalazi kalibar sastavljen od 145 delova i koji ima rezervu snage od 48h. Kako bi se smanjila visina mehanizma pojedini zupčanici su stanjeni do debljine od minimalnih 0,12mm. Sa gornje strane sata, tj. kroz safirno staklo se može videti deo mehanizma. U jednu stranu je pomeren brojčanik sata (od prilike ka markerima 10h-11h), dok je ostatak prostora zauzeo novi kalibar 900P.

    Kućište ovog modela je izrađeno od belog zlata, a njegov prečnik iznosi 38mm. Veći deo brojčanika i pojedini delovi mehanizma su antracit boje, dok se deo cifera sa satnim markerima idealno uklapa sa bojom kućišta. Na rubu brojčanika je rečima i brojno (20) ispisan broj rubima koji kalibar ima u sebi, a pored toga je i naznačena oznaka mehanizma (900P).


    Sat se isporučuje na crnom kaišu od aligatorove kože sa klasičnom kopčom sa iglicom. Očekivana cena ovog modela je između 20 – 30.000,oo USD. Piaget Altiplano 38mm 900P je svakako ekskluzivan i veoma elegantan časovnik koji je pre svega namenjen za nošenje u specijalnim prilikama.

    Izvor: Piaget
    karldzonson and DrAgod like this.
    This article was originally published in forum thread: Piaget Altiplano 38mm 900P – Najtanji mehanički sat started by Shmizla View original post