• Sector Racing 850 satovi

    Kompanija Sector je ove godine obogatila svoju Racing kolekciju satova, odnosno predstavila je novu liniju u okviru kolekcije koja nosi naziv Racing 850. Novi modeli odišu atraktivnim i sportskim izgledom, a časovnici svojim karakteristikama svakako privlače veliki broj muške populacije.

    U narednim redovima ćemo pre svega dati fokus na dva modela referentnih brojeva R3251575001 i R3273975002. Časovnici su sličnog, ali ujedno i različitog izgleda, dok je ista situacija i po pitanju tehničkih karakteristika.


    Satovi se, pre svega, vuzuelno razlikuju u boji detalja. Na jednom satu preovlađuje kombinacija crne i crvene, dok su na drugom zastupljene crna i žuta boja. Najupačatljiviji detalji u boji su taster iznad krunice, zatim kazaljke centralne sekundare i podbrojčanika. Na crnom bezelu je ispisana tahometarska skala, što svakako predstavlja karakteristiku satova namenjenih trkačkim sportovima.


    Na oba časovnika veliku površinu crnog brojčanika zauzimaju hronograf podbrojčanici, odnosno indikatori za dan, datum i malu sekundaru. Prikaz datuma na modelu sa crvenim detaljima je zauzeo poziciju između “4h i 5h”. Logo proizvođača se nalazi na najupečatljivijem mestu na ciferu tj. odmah ispod “12h”. Sa prednje strane je postavljeno mineralno staklo kao sigurna zaštita za satni brojčanik.



    Modeli imaju identičan promer kućišta od 45mm, a koji je izrađen od nerđajućeg čelika. Njihova vodootpornost iznosi 100m, za šta su zaslužne i mogućnost ušrafljivanja krunice, odnosno poklopca sa zadnje strane kućišta.


    Za prikaz tačnog vremena na oba sata je zadužen kvarcni mehanizam. Jedan od ova dva sportska časovnika je dostupan sa metalnom narukvicom i preklapajućom kopčom, odnosno drugi dolazi sa gumenom narukvicom i klasičnom kopčom sa iglicom.

    Tehničke karakteristike satova


    Izvor: BPM satovi i nakit | Sector
    This article was originally published in forum thread: Sector Racing 850 satovi started by Shmizla View original post