• Armin Strom Racing Tourbillon sat

  Švajcarski proizvođač, Armin Strom, je ove godine po treći put bio zvanični merilac vremena Marussa tima F1 i Italijanskog GP-a. Novi model Racing Tourbillon (ref. br. TI13-TR.90) je novina u njihovoj Racing kolekciji, a proizveden je u limitiranoj seriji od ukupno dva primerka.


  Ovaj časovnik ima potpuno upečatljiv izgled, upotpunjen crvenim detaljima (mostovima) na skeletoniziranom brjčaniku. Kućište od titanijuma je dodatno presvučeno crnim PVD premazom. Njegove dimanzije su tačnih 43,4mm u promeru i 13mm u visini. Crveni mostovi na mehanizmu su potpuno proizvedeni od aluminijuma, šta predstavlja vezu sa bolidom Marussia F1 tima. Odnosno, izrađeni su od originalnih delova trkačkog vozila F1. Ovaj model ima vodootpornost do 50m i na njemu je postavljeno safirno staklo.


  Kalibar sata je in-house ATC11-MR. Ovaj ručni navijač je ručno dekorisan i njegova autonomija rada iznosi do 10 dana. Poseduje turbijon komplikaciju i dvostruku glavnu oprugu. Na njemu je prikaz vremena decentralizovan, isto kao i mala sekundara. Frekvencija rada ovog mehanizma, sastavljenog od 184 komponente, iznosi 18,000 v/h, a dekorisan je sa ukupno 24 rubina.

  Armin Strom Racing Tourbillon sat se isporučuje sa crnim kožnim kaišem sašivenim od aligatorove kože i dodatnom crnom gumenom narukvicom. Preporučena maloprodajna cena ovog trkačkog časovnika iznosi 219.000,oo USD.

  Izvor: Armin Strom
  This article was originally published in forum thread: Armin Strom Racing Tourbillon sat started by Shmizla View original post