• Roger Dubuis Velvet Haute Joaillerie sat


    Roger Dubuis je u septembru ove godine, na sajmu Watches & Wonders, predstavio damski sat (ref. br. RDDBVE0018) Velvet Haute Joaillerie. Na pomenutom sajmu je ovo svakako bio jedan od lepših modela ženskih satova. Prefinjeni časovnik predstavlja luksuznu izvedbu pokazivača vremena, koji ujedno ima i funkciju ekskluzivnog nakita. Ovim modelom dominiraju brilijanti, dva rubina i crvena boja kaiša.


    Novi ručno izrađeni “crveni” Velvet Haute Joaillerie sat predstavlja kombinaciju vrhunskog časovničarstva i juvelirstva, a koji zajedno “nose žig” Swiss Made. Kućište ovog ekskluzivnog modela ima prečnik 36mm i izrađeno je od belog zlata. Brilijanti pravougaonog, kvadratnog ili okruglog oblika su optočeni preko celog brojčanika i kućišta sata. Pored belih dijamanata korišćeni su i crveni rubini, koji su zauzeli pozicije na “12h i 6h”.


    Za precizan i tačan rad sata iz Roger Dubuis ženske kolekcije je in-house RD821 automatski mehanizam. Sastavljen je od 172 dela, ima 33 rubina, zatim frekvenciju rada od 28,800 v/h, a njegova autonomija rada iznosi 48h. Ovaj kalibar, kao i svi ostali Roger Dubuis mehanizmi, na sebi nosi Ženevski žig.


    Sat je dostupan sa satenskim kaišem u izrazito crvenoj boji, koji se savršeno uklapa uz dva rubina na ciferu. Kopča na kaišu je obična, sa iglicom, koja je takođe dekorisana sa 30 dijamanata. Deklarisana vodotpornost časovnika je 30m.



    Izvor: Roger Dubuis
    This article was originally published in forum thread: Roger Dubuis Velvet Haute Joaillerie sat started by Shmizla View original post