• Cartier Calibre de Cartier Diver sat

    Kako se bliži SIHH 2014 sajam satova, sve više proizvođača predstavlja svoje nove modele. Jedan od njih je i Cartier, koji je predstavio svoj novi ronilački sat, koji poseduje ISO 6425 sertifikat.


    Časovnik poseduje ronilački jednosmerni bezel sa DLC premazom, sa 120 klikova i ušrafljujuću krunicu sa zaštitom. Krunica ovog sata je dodatno dekorisana plavim dragim kamenom. Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika i prečnika je 42mm, a njegova visina iznosi 11mm. Deklarisana vodootpornost ovog modela iznosi 300m/1000ft.


    Brojčanik je dizajniran tako da ima odličnu čitljivost u mraku, te su kazaljke u obliku "mača", kao i časovni markeri premazani Super-LumiNova premazom. Pomenuta luminescentna farba daje zeleno svetlo u mraku, što se svakako može videti i na slici.



    Cartier Calibre de Cartier Diver pokreće in-house automatski mehanizam 1904-PS MC, sa 27 rubina i rezervom snage od 48 časova.




    Sat se isporučuje na gumenom ronilačkom kaišu ili čeličnoj narukvici. Cena ovog modela kreće od 5.500,oo EUR. Da li je ovo mnogo novca za "modni" sat ili ne, prosudite sami, a možda ovo ipak i nije modni sat...

    Izvor - Cartier
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Cartier Calibre de Cartier Diver started by RUS. View original post