• Concord C2 Teknologic sat

    Concord je inspiraciju za svoj najnoviji model pronašao u večernjim izlascima i dobrom provodu. Stoga, novi Concord C2 Teknologic može biti zanimljiv izbor aksesoara za izlazak jednog modernog i urbanog muškarca.


    Novi časovnik ima kućište od nerđajućeg čelika presvučeno PVD premazom sive boje. Njegove dimenzije nisu prevelike i mogu biti prihvatljive većini muškaraca, a iznose 43mm u širini i 12,75mm u visini. Ušrafljujuća krunica na sebi nosi oznaku C (simbolizuje Concord), a hronograf tasteri imaju isti sivi premaz kao i kućište.

    Concord C2 Y-13 sat sa prednje strane ima postavljeno safirno staklo debljine 2mm, a koje je premazano antirefleksnim slojem. Sa zadnje strane je poklopac pričvršćen uz kućište sa šest šrafova. Na njemu je izgravirano “Audace-Savoir-Faire Avant-Garde” i “C2” logo. Deklarisana vodootpornost časovnika iznosi 100m.


    Brojčanik sata je srebrne boje, višeslojni je, sa hronograf podbrojčanicima i zelenim electic LED izgledom pojedinih detalja. Pri rubu cifera su detalji prezalazni Super-LumiNova farbom koja u tami daje sjajan vizuelni efekat. Za jedan od hrono prodbrojčanika možemo reći da podseća na garamofonsku ploču, što svakako zvuči logično jer je model inspirisan dobrim noćnim provodom. Njegova funkcija je prikaz sekundi (mala sekundara). Na poziciji “6h” se nalazi prikaz datuma, a nasuprot njega, na čistom prostoru brojanika je smešten naziv proizvođača. Kazaljke i satni markeri su delimično premazani luminescentnim premazom radi lakšeg očitavanja vremena pri slabom osvetljenju prostora.


    “Srce” ovog modela je automatski švajcarski mehanizam. Konkretan kalibar nije naveden, što svakako nije oduševljavajuće od strane posetilaca njihovog web sajta. Časovnik je dostupan sa udobnim metalik-sivim kožnim kaišem i preklapajućom kopčom koja je presvučena sivim PVD slojem. Kaiš je izrađen od aligatorove kože i dodatno je proštepan zelenim koncem. Preporučena maloprodajna cena sata koji nosi broj 0320229 je 7.600,oo USD.

    Izvor: Concord
    This article was originally published in forum thread: Concord C2 Teknologic sat started by Shmizla View original post