• Corum Admiral’s Cup Legend 42 Meteorite Dual Time sat

    Corum je deo meteorita smestio u svoje satove! Možda vam to zvuči neobično, ali je svakako istinito!


    Gibeon meteorit je na planetu Zemlju pao u Namibiji, blizu grada Gibeon (po kome je dobio naziv). Na osnovu radiometrijskih podataka navodi se da meteorit datira od pre četiri milijarde godina, a meštanima je on bio poznat vekovima koji su ga svojevremeno koristili za proizvodnju oruđa i oružja. Prema podacima, meteorit je zvanično pronađen 1836. godine od strane engleskog kapetana J. E. Alexander-a, koji je njegove uzorke poslao u London na analizu. Tom prilikom je navedena izuzetnost ovog materijala koji potiče van planete Zemlje.

    Delovi isklesanog meteorita su postavljeni na ukupno 75 komada satova kompanije Corum. Stoga je svaki brojčanik sata drugačiji i ukoliko se dobro zagledate u njega možete primetiti kristalnu strukturu meteorita. Iako je sam materijal težak za obradu odlično je uklopljen u kućište sata koje ima prečnik 42mm. Na ciferu sive boje su postavljeni satni markeri od 18kt ružičastog zlata, tj. izrađeni su od istog materijala kao i samo kućište. Krunica ima štitnike, izrađena je takođe od roze zlata, materijala koji satu daje dodatnu dozu ekskluzivnosti. Sa zadnje strane kućišta se nalazi ušrafljujući poklopac od zlata tj. safirnog stakla. Vodootpornost ovog časovnika iznosi 30m.


    Automatski mehanizam koji pokreće ovaj model ima funkciju prikaza sati, minuta, sekundi, zatim drugu vremensku zonu i malu sekundaru. Oznaka kalibra je CO 283 i on ima rezervu snage od 72h. Dekorisan je sa 30 rubina i ima frekvenciju rada od 28,800 v/h.

    Corum Admiral’s Cup Legend 42 Meteorite Dual Time satovi se isporučuju sa crnim kaišem od krokodilske kože i klasičnom kopčom sa iglicom.

    Izvor: Corum
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Corum Admiral’s Cup Legend 42 Meteorite Dual Time sat started by Shmizla View original post