• Vacheron Constantin Overseas Blue Chronograph sat

    Vacheron Constantin je svoju Overseas kolekciju satova dodatno upotpunio još jednim atraktivnim modelom u plavoj boji. Novi sat referentnog broja 49150/000A-9745 će biti dostupan krajem 2013. godine u USA i u Vacheron Constantin buticima, a tek od leta naredne godine širom sveta. Vrhunsko časovničarstvo je ponovo ukombinovano sa sportskim duhom čime je kreiran još jedan Overseas model.


    Okruglo kućište ovog časovnika je izrađeno od fino poliranog nerđajućeg čelika, promera 42mm i visine 12,45mm. Na njemu je postavljeno safirno staklo sa antirefleksnim premazom, dok je za zadnje strane na poklopcu kućišta izgraviran Overeas medaljon i broj Amerigo Vespucci-ja sa tri jarbola. Vodootpornost ovog sata iznosi do 150m dubine.

    Brojčanik je lakiran i, kao što je već napomenuto, plave je boje. Na njemu su najveću površinu zauzeli hronograf podbrojčanici i veliki prikaz datuma na “12h”. Satni markeri i kazaljke su presvučeni 18kt belim zlatom i luminescentnim premazom.


    Vacheron Constantin Overseas Blue Chronograph sat pokreće automatski Vacheron Constantin-ov kalibar oznake 1137. Ovaj in-house mehanizam ima 27 rubina, radi na nešto nižoj frekvenciji od 21,600 v/h i ima autonomiju rada do 40h. On ima sertifikovanu anti-magnetnu zaštitu od čak 25,000 A/m. Kalibar je sastavljen od 183 komponente i poseduje sledeće funkcionalnosti: prikaz sati, minuta, mala sekundara, datum i hronograf.


    Uz novi model sata dolaze i dve varijante narukvica, odnosno može se birati tamno plava narukvica od vulkanizirane gume ili kožni kaiš od aligatorove kože. Kopče su izrađene od nerđajućeg čelika i imaju trostruko preklapanje, odnosno tastere za lakše otvaranje/zatvaranje.

    Izvor: Vacheron Constantin
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Vacheron Constantin Overseas Blue Chronograph sat started by Shmizla View original post