• TAG Heuer Formula 1 Chrono FIM Edition sat


    TAG Heuer je za 2013. godinu pripremio specijalno izdanje sata koji nosi naziv TAG Heuer Formula 1 Chrono FIM Edition. Ovaj model karakteriše isti dizajn koji nosi aktuelna kolekcija TAG Heuer Formula 1. Ipak, primetna razlika se uočava u metalik sivoj boji brojčanika i plavim detaljima.


    Kao najupadljivije detalje na ciferu možemo navesti sekundnu kazaljku i plave okvire oko hronograf podbrojčanika. Na koroni sa crnim rubom je izgravirana tahometarksa skala koja omogućava merenje brzine, a ispis Tachymetre je u dominantnoj plavoj boji. Ukoliko se dalje zagledamo, primećujemo da je prikaz datuma zauzeo mesto na “4h”. Na poziciji “12h” se nalazi veliki satni marker, a tik ispod njega je postavljen logo proizvođača. Sa desne strane kućišta prečnika 42mm se nalazi upečatljiva crna krunica sa TAG Heuer znakom. Materijal hronograf tastera iznad i ispod nje je nerđajućeg čelika, identično kao i samo kućite. Staklo na satu je safirno, a u ovaj časovnik je ugrađena švajcarska kvarcna Ronda 5040. To je pre svega identičan mehanizam koji pokreće i ostale hronograf satove kolekcije Formula 1. Njegove funkcionalnosti su prikaza sati, minuta, sekundi, zatim hronograf i prikaz datuma. Deklarisana vodootpornost časovnika, koji dolazi sa metaljnom narukvicom, je do 200m dubine. Preporučena maloprodajna cena ovog modela iznosi 1.750,oo CHF.



    Izvor: TAG Heuer
    This article was originally published in forum thread: TAG Heuer Formula 1 Chrono FIM Edition sat started by Shmizla View original post