• Omega Seamaster Diver 300M Chronograph sat

  Omega je ove godine zvanično u svoju ponudu uvrstila novi Seamaster 300m hronograf sat. Nakon predstavljanja na Baselworld 2013 sajmu se velika pažnja usmerila kao ovom modelu.


  Na novom satu brojčanik je lakiran i veoma čitljiv, te na njemu za razliku od ranijih verzija izostaju “talasi”. Ovog puta cifer odiše upečatljivom crnom tj. more plavom bojom i crvenim detaljima u vidu kazaljki. Hronograf podbrojčanici su zauzeli pozicije na “3h” za 30-minutni podbrojčanik, zatim 12-časovni indikator je na “6h”, a mala sekundara na “9h”.


  Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika sa prečnikom od 41,5mm i na njemu je postavljeno safirno staklo presvučeno antirefleksnim premazom sa obe strane. Ventil koji služi za oslobađanje helijum gasa je na kućištu smešten na poziciji “10h”, a sa druge strane pažnju privlače plavi odnosno crni prsten detalji na hronograf tasterima. Jednosmerni rotirajući prsten je keramički i pri svom rubu poliran. Poklopac kućišta ima mogućnost ušrafljivanja što dodatno omogućava da ovaj časovnik izdrži pritisak do 300m dubine. Sat je dostupan sa čeličnom narukvicom koja ima mogućnost proširenja radila lakšeg postavljanja preko ronilaškog odela.


  Novi Omega Seamaster 300m hronograf sat pokreće Omegin in-house kalibar 3330. Automatski mehanički mehanizam sa hronograf funkcijom koji ima autonomiju rada od 52 sata. Ovaj kalibar poseduje i co-axialni zaprečni sklop koji bi trebao samom mehanizmu da obezbedi pouzdaniji i dugotrajniji rad.

  Izvor: Omega
  This article was originally published in forum thread: Omega Seamaster Diver 300M Chronograph sat started by Shmizla View original post